lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Escenaris mallorquins rodats a Barcelona al film «Savage Grace»

La producció no va aconseguir un rodatge amb condicions a l'Illa

La falta d'una estructura sòlida de suport a la producció cinematogràfica no va permetre, finalment, el rodatge en escenaris mallorquins d'algunes de les escenes de pel·lícula Savage Grace, del director Tom Kalin, que té com actriu principal Julianne Moore i altres rostres coneguts del panorama estatal com Betén Rueda o Unax Ugalde.

El director Tom Kalin visità Mallorca fa prop de cinc anys a la recerca de les millors localitzacions per rodar la seva darrera pel·lícula. Malgrat quedar pres del monestir de Miramar, aquest espai s'ha hagut de recrear a Barcelona. El director aconseguí subvencions a través d'Institut Català de els Indústries Culturals i la coproducció amb Produccions Montfort, segons explicà el director tècnic d'Illes Balears Film Comission, Pablo Azorín, qui va puntualitzar que «a canvi, el rodatge del film, que es va presentar a la passada edició del Festival de Cannes, s'havia de fer a Catalunya.

Ara amb el projecte de l'Institut Balear de l'Audiovisual i el Cinema i el treball de la Film Comission, s'espera que s'articulin subvencions a produccions nacionals i internacionals que puguin ser d'interès per a l'Illa. Així el reconeix Azorín, que assegura que «si el projecte hagués arribat ara, podríem lluitar perquè el director rodàs aquí».

Balears perd així una bona oportunitat per a la seva promoció. La pel·lícula, que «la crítica està tractant molt bé», segons Pablo Azorín, «surt del tòpic del cinema americà, és una història negra, una producció independent, en la qual Julianne Moore demostra que és una persona compromesa i que assumeix riscs».

Malgrat tot, la presència mallorquina en el darrer llargmetratge de Tom Kalin no acaba en la recreació d'espais mallorquins. L'actor mallorquí més internacional, Simó Andreu, participa encara que amb «un paper petit», a la pel·lícula. Simó Andreu interpreta el crític d'art francès Jean-Pierre. «És un paper que està al servei de la protagonista i que és utilitzat pel director per marcar el caràcter de Barbara Daly Baekeland (Julianne Moore)», va explicar Andreu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris