algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Salvatore Accardo engrandeix la Simfònica de Palma amb el violí

El violinista tocarà anit a l'Auditòrium dirigit per Philippe Bender

L'Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma» ofereix un concert avui a les nou de la nit a l'Auditòrium de Palma. La novetat de l'actuació és que ho farà acompanyada del solista Salvatore Accardo que, segons el director de l'Orquestra, Philippe Bender, és «un dels millors violinistes d'Itàlia». Sobre el faristol, les partitures de quatre compositors diferents, la música dels quals farà gaudir els assistents durant gairebé dues hores.

L'obertura de La gazza Ladra, de Gioacchino Rossini (1792-1868), servirà per posar en situació el públic i presentar-li, posteriorment, els Cánticos para una tierra sagrada del compositor Miquel Àngel Roig Francolí. Roig, que nasqué a Eivissa però resideix als EUA des de fa anys, va escriure ahir aquesta peça com un homenatge «als aspectes sagrats del planeta Terra, a la seva bellesa i a la seva integritat». De la seva música, el compositor eivissenc destacà «la gran economia de mitjans» que s'hi pot trobar, així com els principals elements d'aquesta: «una melodia basada en el cant gregorià, el ritme i les escales».

Però, l'Orquestra Simfònia de Balears «Ciutat de Palma» també interpretarà el Concert per a violí i orquestra num. 4 en Re menor de Nicolò Paganini (1782 - 1840), amb l'ajuda del virtuós Salvatore Accardo.

Finalment, Philippe Bender guiarà els seus músics cap a les dificultats tècniques de l'obra de Béla Bartók (1881-1945), compositor del qual s'interpretarà el Concert per a orquestra. «La característica en la música de Bartók està en el fet que, malgrat que són composicions modernes, es nodreix de la tradició», va comentar Bender, incís en el qual Roig va afegir que «el compositor hongarès tractava cada família d'instruments com si fos un solista, i això, per tant, requereix un gran virtuosisme».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris