cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Palma és una festa

La revetla de Sant Sebastià oferí una nit màgica i participativa

71588

La plaça Major s'omplí de ciutadans, fogueres i també de castellers. La nit del patró de Palma tingué el suport popular de les millors ocasions.

TERESA AYUGA.

Les festes de Sant Sebastià d'enguany han estat marcades per la polèmica envers el correfoc i per un cartell de concerts sense cap estrella mediàtica. El regidor Eberhard Grosske feia setmanes que havia admès que les festes d'enguany «no són les millors que es poden oferir», però el cartell de grups semblava ahir que era el menys important. El poble és qui fa la festa i ahir vespre ho demostrà quan milers de ciutadans ompliren els carrers per celebrar la revetla del seu patró enmig de música, fum i torrades. Una revetla que, en caure en cap de setmana, congregà més gent que mai per les diferents places i carrers de Palma.

A les set de l'horabaixa, es donà el sus oficial a una vesprada que s'augurava llarga. Vuit cadafals a vuit places diferents esperaven que es fessin les deu del vespre perquè la música començàs a sonar. Hores abans, els palmesans, amb llonganisses i botifarrons, anaven omplint el gavatx davant les torradores i els foguerons. Malgrat l'absència de grups coneguts, la revetla seguia el seu curs habitual i el poble vivia la festa.

El vessant més cultural arribarà avui vespre amb l'entrega dels premis Ciutat de Palma al teatre Principal. Després de quatre anys, aquests emblemàtics guardons tornen a ser íntegrament en català. La gala es completarà amb un concert de Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda. Tres hores abans, a les sis del capvespre, els carrers de Palma es convertiran en un vertader infern amb l'espectacle aTIÀ foc, que protagonitzaran prop de mil dimonis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris