nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Un recorregut per la història, els mites i llegendes de Cort

Amb veu clara i alta, l'historiador Gaspar Valero conduí ahir un grup de més de cinquanta persones per les llegendes, la tradició i les històries amagades a l'interior i als murs de Cort. Per celebrar la festivitat de sant Sebastià, l'Ajuntament organitzà ahir una interessant visita guiada per algunes de les sales de Cort, com també pel seu exterior, per donar a conèixer als assistents un seguit d'anècdotes, tradicions i contarelles que emergeixen dels quadres, les pintures i la façana d'un edifici, antiga Universitat de la Ciutat i del Regne, amb molta història.

El recorregut començà a la sala de plens de l'Ajuntament, on Valero relatà algunes de les llegendes que, com la de Jaumet capdebou, narren els llenços de l'estança. La visita continuà per la primera planta, amb relats i curiositats històriques com el naixement d'Annibal, el fill il·lustre més antic de Palma i del Regne de Mallorca, de qui es diu que va néixer a l'illa Conillera o el viatge des de Rhodas d'un capellà amb una relíquia d'un os del mateix sant Sebastià. Valero explicà també com sant Sebastià esdevingué patró de Palma, substituint un destronat àngel.

La visita, entre d'altres afirmacions i curiositats, també disposà de desmentits, com és el cas de l'origen mallorquí del màrtir, patró de Ciutat i nascut a la italiana Roma. La planta inferior i la façana de l'Ajuntament també oferiren la possibilitat a Valero de donar a conèixer l'origen d'antigues creences i d'explicar llegendes amb un major o menor regust històric.El recorregut guiat va incloure l'animació particular i molt ben caracteritzada dels actors de Tucano entreteniment produccions, empresa encarregada de donar un to d'humor al recorregut amb petites representacions de les diferents llegendes de la visita.

Un total de quinze varen ser les llegendes, algunes més arrelades, conegudes o certes que d'altres, que l'historiador Gaspar Valero va explicar als visitants, sorpresos amb cadascuna de les paraules del guia, una font inesgotable de saber sobre Cort.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris