algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Una cantata recordarà la figura del rei en Jaume per la Diada de Mallorca

El Consell perfila els actes en homenatge al Conqueridor que s'iniciaran dia 2 de febrer

Mallorca es vol sumar de ple als actes d'homenatge a la figura de Jaume I, en motiu del 800 anys del seu naixement. Si fa uns dies anunciàvem els actes que es duran a terme a la ciutat de Montpeller, lloc de naixement del rei en Jaume, el Consell de Mallorca treballa ara per fixar un calendari concret d'activitats. La primera es durà a terme el 2 de febrer al ple del Consell amb la lectura pública del Llibre dels fets a càrrec de personatges públics relacionats amb el món de la cultura i la política. Aquest serà el preludi d'una conferència que realitzarà Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València i bon coneixedor de la figura del rei Jaume I.

Però l'acte, que per ventura tindrà més volada dins aquest seguit d'homenatges al Conqueridor, es durà a terme per la Diada de Mallorca amb la presentació d'una cantata sobre el rei en Jaume. L'escriptor i periodista Guillem Frontera i el músic Antoni Parera Fons són els encarregats de crear la composició que, amb un component èpic, honorarà l'anomenat Conqueridor. «Aquesta ha de ser una peça que perduri en el temps», asseguraren ahir fonts properes al Consell.

El teatre Principal podria ser el lloc escollit per a l'estrena d'aquesta peça, que serà interpretada pels cors del Principal i l'Orquestra Simfònica, entre d'altres. Una obra simbòlica que reflectirà com s'entén la figura de Jaume I dins la societat del segle XXI. Aquestes no seran les úniques activitats en homenatge a Jaume I, ja que Mallorca també s'afegirà als actes que s'organitzaran arreu dels territoris de parla catalana. D'aquesta manera, a final d'any, en el marc de la festa de l'Estendard, es preveu que Palma aculli una exposició històrica sobre el fill de Pere el Catòlic, realitzada pel Museu d'Història de Catalunya. A més, una delegació del Consell també preveu viatjar a Montpeller en motiu dels actes d'homenatge que realitzarà la ciutat occitana que va veure néixer el Conqueridor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris