cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Sa Pobla s'encén

El poble visqué ahir una esperada revetla de Sant Antoni que va tenir el vent com a protagonista

85092

Els dimonis de sa Pobla ompliren de color tot el centre de la vila enmig de l'emoció de grans, joves i nins.

T.A.

Les ratxes de vent varen deslluir ahir la revetla de Sant Antoni a sa Pobla, que va ser menys multitudinària que en altres edicions. Tot i això, els actes tradicionals se succeïren durant tot l'horabaixa i el vespre d'ahir. Un dels pocs canvis d'aquest Sant Antoni, el primer amb Joan Comes (Ixsp) com a batle, va ser la convocatòria d'un fogueró per a les autoritats, que es va ubicar en una cotxeria situada al carrer del Tresorer Cladera. I és que ahir, tal vegada perquè era el primer Sant Antoni d'aquesta legislatura, sa Pobla va tenir un grup nombrós de polítics. Hi assistiren, entre altres, el president del Govern, Francesc Antich; la presidenta del Consell, Francina Armengol; la consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives; el conseller d'Ordenació del Territori, Gabriel Vicens; la consellera de Benestar Social, Fina Santiago; i el diputat del Bloc, Biel Barceló, com també la majoria de batles del Raiguer i el nord de Mallorca, que gaudiren de la festa des de la primera fila.

A les 19.30 hores, les autoritats es varen congregar davant la Sala per assistir a les completes, que ahir va oficiar mossèn Gabriel Ramis i que ompliren de gent l'església de Sant Antoni Abat. Com cada any, el crit de «Visca Sant Antoni!, protagonitzat aquesta vegada pel ximbomber Biel Cladera Collut, elegit clamater dilluns de la setmana passada, va despertar els ànims de festa entre els poblers. Després de la missa, la plaça Major s'anà omplint de gent i a les 21.30 hores començà a sonar la música més esperada, el cant de Jo i un pastor, amb el qual ballen els caparrots i els caparrots minyons i que els poblers entonen gairebé des del bressol. De fet, Jo i un pastor és ja pràcticament un himne pobler i, després del «Visca Sant Antoni!» del clamater és el moment més esperat de la revetla. Tot i el fort vent que bufava ahir, a les 21.45 hores s'inicià l'espectacle de música i foc, que transformà la façana de l'ajuntament en un autèntic infern. Els poblers esperaren pacientment i pogueren gaudir dels focs artificials i de la música combinada per la Pirotècnica Jordà, en un espectacle que durà devers un quart d'hora.

Després de l'espectacle, la revetla de Sant Antoni anà arribant a les cases i als foguerons particulars, distribuïts per tots els carrers de sa Pobla. Les espinagadas casolanes, d'anguila o de verdures, i les coques de llom o de pebre cobraren protagonisme, i als carrers es començaven a torrar llonganisses o botifarrons i a entonar gloses de temes ben diversos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris