nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Sus a la XI Mostra de Cine i Vídeo de Palma amb més oferta que mai

Des d'avui i fins al dia 18 el teatre Municipal s'omple de cinema

El teatre Municipal de Palma acull, des d'avui i fins al proper dia 18 de gener, la Mostra de Cinema i Vídeo de Palma, que enguany celebra l'onzena edició. L'objectiu de la Mostra, que ja és tot un clàssic en el calendari cultural de Ciutat, és «que la gent de Palma pugui veure productes cinematogràfics que no es veuen a les sales de cinema comercials», assenyalà a la presentació d'ahir el president de l'ACIB, Lluís Ortas. La Mostra, que comença avui a les 20.30 hores, ho farà amb una taula rodona seguida de la projecció d'onze curtmetratges de diferents gèneres i temàtiques. «Els curts tenen la finalitat de difondre els productes i el treball dels joves cineastes de l'Illa», explicà Ortas, «enguany existeix una oferta de directors de les Balears més àmplia que en cap altra edició», afegí.

Els fruits

«Un exemple de la qualitat de l'esdeveniment és el del director de cinema Toni Bestard, nominat als Goya i que va presentar el seu primer curt a la Mostra de Cinema i Vídeo de fa uns anys», anuncià el president d'Artífex, Toni Gonzàlez. «Tot i disposar de referents com aquest, cada any la qualitat dels treballs que es presenten augmenta considerablement i això és senyal del progrés dels joves creadors de cinema», afegí.

Demà la vetlada estarà dedicada a la memòria històrica documental, «un gènere que cada vegada està més demandat», assenyalà la coordinadora de la Mostra, Catalina Cruellas. La presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, Maria Antònia Oliver, realitzarà una introducció als audiovisuals, la qual seguiran un parell de projeccions referents a la memòria històrica de les Illes.

La vetlada del dia 17 començarà amb el passi dels curtmetratges guanyadors del Certamen Art Jove 2007, seguits d'una selecció de curts d'animació del màster MAISCA 2007, entre els qual es troben títols com Grunt, Ego sum, The mirror, The Monstrejo, Oso, Wake up i Madre.

El cinema i la música clouran els actes de la darrera jornada d'aquesta edició de la Mostra. Així, el dia 18 es projectarà la pel·lícula El gran gato (2002), de Ventura Pons. Com a acte de cloenda, el cantautor galàctic Jaume Sisa oferirà un recital sota el nom de Qualsevol nit pot sortir el sol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris