nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

El poble de sa Pobla recorda madò Buades a so de ximbomba

Una projecció audiovisual rememora la seva trajectòria artística

El centre de Sa Congregació va acollir ahir «Imatges i paraules. Cantada en homenatge a madò Antònia Buades» en un acte en record de l'artista que va morir el passat mes de desembre. Aquest va constar de tres parts i va començar amb un parlament del cronista oficial del municipi, Alexandre Ballester, que recordà la trajectòria artística de madò Buades. Ballester va destacar el tarannà artístic de madò Buades. A més, Alexandre Ballester es va voler fer ressò d'alguns dels cantants que també sorgiren a sa Pobla en els anys cinquanta i que quedaren a l'ombra de madò Buades. Durant el seu discurs també recordà que el concurs de cant de Crestatx se celebra des de 1962, abans que madò Buades triomfàs a Madrid.

Ahir a la nit també es va poder veure una projecció sobre la carrera de la cantant de sa Pobla, el muntatge del qual va ser a càrrec de Gabriel Capó. En la projecció es varen poder veure diverses actuacions de madò Buades en el festival de cant de Crestatx enregistrades a partir de l'any 1982. A més, també es projectaren imatges que la televisió de sa Pobla havia enregistrat durant les actuacions de madò Buades durant les festes de Sant Antoni.

Per acabar la nit, els alumnes de l'Escola de ximbomba i cantadors Biel Collut i Antònia Mussola varen posar el punt i final a la festa amb un concert de cant i ximbombes en honor a l'artista de sa Pobla.L'acte d'homenatge celebrat d'ahir vespre s'emmarca dins la programació de les festes de Sant Antoni per a l'edició d'enguany, en les quals la figura de madò Antònia Buades hi és molt present, ja que Alexandre Ballester també li va dedicar el Parlament Pòrtic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris