nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Llucmajor, Pòrtol i Esporles ja celebren les tradicionals beneïdes

Les tres localitats s'avançaren uns dies a la festa i els seus animals ja han rebut benedicció

N.L./GAM./M.P. Palma.

La celebració de les festes de Sant Antoni han donat ja el sus. Ahir tres localitats s'avançaren a les tradicionals beneïdes que se celebraran dia 17. Els veïns de Llucmajor, Esporles i Pòrtol, entre d'altres, sortiren al carrer per participar en la benedicció. L'acte més lluït va tenir lloc a Llucmajor. A les 10.30 començà la desfilada de carrosses, que partí de Jaume III fins al Lloc Sagrat. La comitiva anava encapçalada per Els mateixos de sa música, seguits de la colla de dimonis i de sant Antoni.

Segons la presidenta de l'Associació d'amics de les bèsties, Andrea Adrover, desfilaren més de seixanta cavalls, a més de mascotes de tot tipus, que foren beneïts pel rector.

L'arribada de les carrosses al lloc sagrat fou molt aplaudida pel gran nombre de públic present a l'indret. Fou allà on tingué lloc un dels moments més esperats: l'escenificació de la lluita entre el bé i el mal, representat per sant Antoni i els dimonis. Acte seguit, els vistosos carros i cabriols començaren a passar per ser beneïts davant la imatge del sant. Les beneïdes d'Esporles també congregaren un nombrós públic, molts d'ells acompanyats del seu animal de companyia. La benedicció tingué lloc a la part lateral de l'església i per allà desfilaren sobretot cans, així com també un falcó i diversos cavalls i ponis.

Una altra de les poblacions que celebrà la festa fou Pòrtol. Prop de cinc-centes persones es congregaren per presenciar la desfilada de carrosses i de cavalls. La festa va ser organitzada per la Comissió de les Beneïdes de Sant Antoni. Les carrosses recorregueren els carrers del nucli fins a arribar a la plaça de l'església, on es varen beneir els animals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris