cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Palma recorda el músic Toni Roig en un concert a la plaça de Cort

M.M.RAYÓ. Palma.

La seva és una figura que serà difícil d'oblidar, no tan sols per la seva aportació al món de la música popular, que molts consideren de cabdal importància, sinó també pel seu compromís amb la cultura, la llengua i l'ecologisme.

D'ençà de la seva mort, els homenatges a Toni Roig, líder de l'agrupació musical Al-Mayurqa, no han deixat de succeir-se arreu de Mallorca. Com ahir vespre a la plaça de Cort, on se'l recordà sota les seves pròpies paraules: No ens fareu callar. Aquest fou el lema d'un concert en el qual els grups de música Herbes Dolces, Rock&Press, Oprimits, Musnok i els mateixos companys de Roig a Al-Mayurqa, acompanyats per la veu de Biel Majoral, homenatjaren la coherència, el compromís i l'honestedat del músic.

Pere J. Martorell, membre d'Al-Mayurqa i per qui Toni Roig «fou sempre un exemple a seguir», definí ahir el concert com «una reunió d'amics que vol incitar la ciutadania a moure's, a lluitar». Una lluita, una denúncia, que les cançons dels diferents grups de música participants en l'homenatge ompliren de continguts.

També l'Ajuntament de Palma volgué sumar-se ahir al recordatori. La batlessa, Aina Calvo, i el tinent de batle de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, pujaren a l'escenari a dir unes paraules en memòria de Roig i de la seva trajectòria musical.

Calvo i Grosske entregaren, així mateix, un obsequi a cada un dels membres d'Al-Mayurqa: el cartell emmarcat del concert, que també incloïa una placa commemorativa. Maria Ramis, viuda del músic, recollí també el mateix present, a més de Biel Majoral i la resta de grups que tocaren anit.

Amb No ens fareu callar, cantada pels diferents participants en l'esdeveniment i per bona part del públic que es congregà a la plaça de Cort, es tancà una nit carregada d'emotivitat i de records.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris