cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Londres subhasta obres que Picasso va fer a la seva amant Dora Maar

Les obres de la mateixa època del malagueny han assolit preus rècord en altres subhastes

Un retrat de Dora Maar titulat Cap de dona (La Lectora: Dora Maar), de Pablo Picasso, que va pertànyer al famós marxant i col·leccionista alemany Heinz Berggruen, és part del lot que la casa Sotheby's subhastarà el proper 5 de febrer a Londres. L'obra reflecteix «la bellesa física i la personalitat radiant» de Dora, segons explicà la casa de subhastes, que confirmà que té un preu estimat d'entre 8,8 i 11,5 milions d'euros.

Els retrats que va fer Picasso de la seva amant i companya artística a finals de la dècada dels trenta i començament dels quaranta figuren entre els més apreciats i els millors de l'obra del malagueny i han assolit preus molt elevats en subhastes anteriors. Així, la seva Dora Maar amb moix, de 1941, es va vendre el maig de 2006 a la seu novaiorquesa de Sotheby's per 64,8 milions d'euros, el segon preu més alt pagat mai per una obra d'art en una subhasta.

Igualment, un bronze amb el mateix nom que el retrat que se subhastarà a la capital britànica, Cap de dona (Dora Maar), arribà a un preu de 19,8 milions d'euros el novembre de 2007, l'import més alt pagat fins a llavors per una escultura. De la mateixa col·lecció Berggruen s'ofereix també al millor postor l'obra Minotaure i dona, del període surrealista de Picasso, que va recórrer amb freqüència a temes de la mitologia clàssica grega.

D'una col·lecció nord-americana, la de la família Joan Whitney Payson, és una altra de les joies de la subhasta, una natura morta de Paul Cézanne titulat Peres i ganivet (1877-78), que destaca per la seva senzilla composició i per les seves magistrals modulacions de color. El seu preu estimat oscil·la entre els 2,7 i els 4 milions d'euros.

També s'ofereix al millor postor una «versió exquisida», com la qualifica Sotheby's, d'un dels quadres impressionistes més celebrats entre els que es conserven a Londres: el titulat La Loge, de 1874, que es pot admirar a l'Institut Courtauld. El llenç, un exemple excel·lent de l'art del retrat del primer Renoir, representa el germà del pintor Edmong i la model Nino en una llotja de l'òpera, tema que aconseguí una gran popularitat entre els contemporanis de l'artista.

De Monet se subhasta un paisatge davall la neu, titulat La carretera de la granja Saint-Simeón a l'hivern (1867), un dels primers paisatges hivernals en els quals l'impressionista va pintar la carretera nevada entre les localitats de Trouville i Honfleur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris