algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Edicions 62 publicarà després de deu anys les obres completes de Blai Bonet

L'editora catalana ha arribat a un acord amb el Consell de Mallorca i el Govern balear

83530

Bonet morí el 21 de desembre de 1997. El mateix any havia signat publicar les obres completes.

Just quan s'acaben de commemorar els deu anys de la mort de Blai Bonet, sembla que el llegat de l'homenot de Santanyí vegi de nou la llum. El Consell de Mallorca i la Conselleria de Cultura han arribat a un acord, encara verbal, amb Edicions 62 per treure al carrer d'una vegada les obres completes de Bonet, algunes de les quals ja només es troben en determinats indrets o són fins i tot il·localitzables.

Cal recordar que fou el 1997, el mateix any de la seva mort, quan Blai Bonet signà un acord amb l'editora catalana perquè és publicàs la seva obra completa. Anys després d'aquesta rúbrica la cosa es refredà i semblava com si la iniciativa hagués quedat en stand bye. La sobtada mort de l'escriptor i la crisi interna que patí Edicions 62 foren les causes d'aquest contratemps que s'ha allargat per espai de deu anys. «Arran de la crisi, Edicions 62 congelà totes les recopilacions d'obres poètiques i entre elles la de Blai Bonet també quedà dins el calaix», assegurà ahir Jordi Cornudella, responsable de l'editorial. «Ja fa cinc anys havíem mantingut contactes amb el llavors Pacte de Progrés, però amb el canvi de Govern a les Balears, les relacions es trencaren», afegí.

La tasca de recopilació dels escrits de Bonet, en els cinquanta anys de vida literària, ha estat realitzada per Xavier Lloberes, que també ha fet el pròleg del llibre.

Segons assenyalà ahir Cornudella, Edicions 62 preveu que l'obra sigui ja al carrer amb vista a la tardor, més concretament el proper mes d'octubre. S'hi recolliran des dels primers versos del poeta, publicats a principis dels anys cinquanta, com Quatre poemes de Setmana Santa, Entre el Coral i l'espiga o Cant Espiritual, fins a la seva obra pòstuma titulada Sonets.

El compromís adquirit per part del director insular de Cultura, Maties Garcies, i del director general de Cultura del Govern, Pere Joan Martorell, ha estat un «compromís de compra», la qual cosa implicaria la distribució del volum també per part de les dues administracions.

Però aquesta no serà l'única novetat editorial referent a l'escriptor santanyiner, ja que El Gall Editor també està preparant un recull dels dietaris de Blai Bonet. El treball es realitza a cura del filòleg Joan Terrassa, que revisa des de ja fa mesos les lletres del poeta, i ha estat prologat per Margalida Pons. El llibre sortirà al carrer per Sant Jordi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris