nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Un milió d'euros per 10 dies de festa continuista en honor a sant Sebastià

Els Electric Light Orchestra substituiran finalment els Earth, Wind & Fire la nit de revetla

M.M.RAYÓ. Palma.

Les d'enguany, «no poden ser les festes del canvi en la seva plenitud», afirmà ahir el tinent de batle de l'Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske malgrat hagin costat un milió d'euros. «Sobretot perquè costa canviar determinades inèrcies, però també perquè volem que el redisseny de les festes es faci de manera participada, comptant amb les diferents entitats ciutadanes i grups polítics. I això no pot organitzar-se en dos mesos», confirmà.

Així, val més baixar el llistó de les expectatives si hom vol evitar sentir-se defraudat. Les festes de Sant Sebastià, i sobretot la seva revetla eren, per a molts, una de les plataformes des d'on poder comprovar que el canvi polític feia bufar altres aires pels carrers de Palma. Però el desig de voler contentar tothom, tan encomiable la majoria de vegades, acaba desvirtuant-se en la sospita que, al nou equip de govern, li ha costat definir-se.

Enguany, com ja passava mentre el Partit Popular governava l'Ajuntament de Ciutat, la participació de grups de música en llengua catalana torna a ser mínima, malgrat les peticions fetes des de diferents entitats civils. A més, ningú ha advertit els joves aficionats al rock català que la nit del 19 hauran de trobar la solució a la clonació si volen assistir als concerts d'Obrint Pas i Pirat's Sound Sistema, que tocaran a la mateixa hora però a places diferents i ben llunyanes entre elles: la de la Reina i la d'Espanya.

Això sí, els que tinguin ganes de revival que no es preocupin. Malgrat que, a darrera hora i amb el programa gairebé ja a impremta, caiguessin del cartell els nord-americans Earth, Wind & Fire, ja hi ha substituts: l'Electric Light Orchestra Part II. Ni Carlinhos Brown, ni Manu Chao, ni Gloria Gaynor (noms que s'havien arribat a considerar se- riosament), ni grans estrelles per a la nit dels foguerons: «Això hauria desequilibrat la revetla». Ja se sap: Cort vol contentar tothom i Grosske advertia: «Aquesta no és la millor revetla que podem tenir», pensant en el fet de millorar les edicions futures.

Els que sí quedaran satisfets, però, seran aquells que, durant anys, han reclamat el retorn dels dimonis als carrers de Palma. 1.500 persones seran les encarregades de desenvolupar l'espectacle aTIÀr foc, que tancarà les festes i aplegarà diables, bèsties, batucades i xeremiers, en una orgia festiva «arrelada a la nostra cultura» i que, segons el responsable de Benestar Social, Eberhard Grosske «representa un salt qualitatiu respecte a les festes d'anys ante-riors».

El cost total de 10 dies de bauxa continuista per honorar el patró de Palma: 1 milió d'euros.

Homenatge a Toni Roig El proper dissabte 12 de gener, la plaça de Cort serà el lloc des d'on els familiars, amics i seguidors del cantant Toni Roig podran li retre homenatge. Agrupacions musicals com Herbes Dolces, Rock&Press, Oprimits, Musnots o els companys del mateix Roig a Al-Mayurqa (acompanyats, per a l'ocasió, de Biel Majoral), recordaran amb les seves tonades i sota el lema «No ens fareu callar», la figura del mallorquí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris