cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El rei Joan Carles celebra setanta anys amb un sopar multitudinari

El monarca declarà la voluntat de continuar fent feina pel país

El rei Joan Carles I celebrà ahir el seu 70è aniversari convidant, per primer pic, un multitudinari sopar al palau d'El Pardo, més de 400 persones procedents de totes les institucions espanyoles i entre les quals no hi faltà el president del Govern balear, Francesc Antich.

El rei, que ja celebrà el seu naixement el 5 de gener de manera privada, pronuncià un discurs en què expressà la seva «renovada determinació» per continuar treballant com a rei al servei dels espanyols a qui agraí la seva contribució a mantenir «el rumb de la Corona» i per haver aconseguit «una Espanya unida i diversa, moderna i plural, pròspera i solidària». El monarca, visiblement emocionat, agraí el suport de la reina i de tota la seva família i reiterà el seu reconeixement al «conjunt de la societat espenyola».

El president Zapatero també dirigí unes paraules als convidats i als monarques agraint «l'exemple personal i institucional amb el qual ha exercit la Direcció de l'Estat» i que hagi sabut «traslladar-lo i inculcar-ho sàviament en la formació del príncep d'Astúries». Ahir horabaixa, el mateix president valorava la feina del monarca amb «un 9'5, per no dir un 10». «Tenc una gran tranquil·litat sobre la figura del príncep Felip i per tant sobre el futur», conclogué Zapatero.

El príncep Felip intervingué, «trencant el protocol», després de les paraules de Zapatero per destacar «com a hereu de la Corona» i sobretot en la seva qualitat de «fill» del rei Joan Carlos la seva «particular manera de 'vestir'» aquests 70 anys: «amb generositat, sense pretensions, amb la mà estesa i els braços oberts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris