nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Sant Antoni també és manacorí!

El primer ball dels dimonis que enguany es celebrà a la plaça del Mercat fou un èxit

Fou un èxit, tal com es pronosticava. Se superà amb escreix la prova de foc i s'encengué la flama. L'edició de 2008 de les festes de Sant Antoni passaran a la història per haver obert al gran públic el ja tradicional primer ball dels dimonis. La cita va ser a la plaça Ramon Llull de la localitat, on centenars de persones van contemplar les danses que obren un extens programa d'actes organitzats pel Patronat de Sant Antoni.

Fins ahir, contemplar el primer ball dels dimonis de Sant Antoni era un esdeveniment que en celebrar-se al limitat local del Jordi des Recó era gairebé exclusiu per a un parell de centenars de persones. Tanmateix, ahir va prendre un espai públic del centre i les músiques i danses ancestrals van impulsar l'ambient santantonier a més d'un miler de persones.

Les danses simbolitzen l'inici oficial de la festa de Sant Antoni, la més sentida per la major part dels veïns de Manacor. Abans dels tradicionals balls, la plaça es va convertir en un extens menjador on va tenir lloc una torrada popular oferta per l'Ajuntament manacorí. Després del sopar, Sant Antoni, el Dimoni Gros i els dimonis petits van escenificar els passos de les danses davant d'un encès i lliurat públic.

L'obertura a tall de prova de l'acte, que fins ahir se celebrava en una intimitat relativa, va ser qualificada de tot un èxit per part dels participants, ja que van ser molts els que van poder gaudir de les danses per primera vegada en un espai obert.

Els petits venceren la son i volgueren estar ben al davant per no perdre's detall del primer ball. Alguns ploraren en veure la careta del dimoni, mentre que altres encalçaven els dimonis petits de la colla.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris