nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Any nou, vida nova i plena al Principal

Teatre, música, dansa i poesia en una nova etapa després de les obres i el canvi de govern

«Un programa variat, de qualitat i amb quantitat», així definia ahir Joan Arrom, director gerent del teatre Principal, el programa d'activitats previstes per aquest proper trimestre. Després de sis anys de tancament per obres i traspassats uns mesos d'impàs entre els diferents equips directius, sembla que el teatre Principal troba de nou el seu camí com a centre de referència a Mallorca. 27 espectacles de teatre, música, dansa i poesia ocuparan les dues sales del Principal per «demostrar», com digué Arrom, «que no estam relaxats i volem treure tot el suc a tots els espais de què disposam».

Entre l'oferta d'hivern del teatre Principal destaquen grans produccions, com és el cas de La plaça del diamant, l'obra més cara que portarà durant aquests mesos el teatre; obres de risc, com El cel massa baix, de Josep Pere Peyró, o Espia a una mujer que se mata, de Daniel Veronese; o altres de més mediàtiques com és el cas de Com pot ser que t'estimi tant, de T de Teatre, o Intimitat, protagonitzada per Joel Joan o Clara Segura entre d'altres.

Així mateix, també hi haurà espai per les companyies de Mallorca amb la representació de Vània, de Teatredequè, o Rosa Mutabile, d'Aina Maria Gimeno. La producció pròpia estarà encarnada amb l'obra Cavalls Verds, dirigida per Pitus Fernàndez i estructurada a partir de texts del neuròleg Oliver Sacks, Paul Auster i d'altres històries reals de Mallorca i de Menorca.

Però el Principal no és només teatre. Entre les novetats preparades per enguany hi ha cinema (amb la projecció de la pel·lícula La imatge cremada, dedicada al fotògraf i cineasta Josep Truyol); dansa, amb un setmana dedicada a aquest art i, sobretot música. Noms com Fora de Sembrat, Antònia Font, Victor Pellegrini o Herbes Dolces aprofitaran l'escenari de la sala Gran del Principal per presentar els seus respectius treballs. Entre tots ells, però, destaca el nom de Patti Smith que, dins el festival multidisciplinar Alternatilla, portarà fins a Mallorca el seu peculiar estil musical i literari. Una altra novetat d'aquesta etapa és el cicle de poesia en escena que se celebrarà un pic cada mes fins a la seva representació final, al mes de juny, amb el X Festival de Poesia de la Mediterrània.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris