cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Els ortodoxos celebraren el seu Nadal

El calendari julià estableix el naixement de Jesús tretze dies després del gregorià

Els cristians ortodoxos varen començar a celebrar ahir el seu Nadal particular. De fet, els ortodoxos tenen com a referència el calendiari julià, en el qual la nativitat de Jesus se celebre tretze dies després del 25 de desembre del calendari gregorià, és a dir, el 6 de gener.

Les celebracions són ben variades i vistoses arreu del món i en moltes l'aigua hi és ben present. Països com Grècia, Turquia, Macedònia, Geòrgia, Bulgària, Romania, Ucraïna o Cisjordània, entre molts d'altres, celebraren ahir el naixement de Jesús en la festa de l'Epifania.

A molts d'aquests països es llança, ja sigui al mar o a un riu, una creu que, malgrat el gran fred, és rescatada per joves que, segons la tradició, adquireixen així salut i la gràcia de Déu.

També es canten nadales, es fan auguris populars sobre l'any entrant i les collites, mentre que es practiquen encanteris per al compliment dels desitjos i per conèixer el futur. Els capellans són els encarregats de beneir la gent, les seves llars i els seus animals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris