cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La literatura infantil immortalitzada a través de les figures de plastilina

La llibreria Baobab ens descobreix el seu racó dedicat a aquest art

Hi ha artistes que fan servir el pinzell, d'altres, més contemporanis, utilitzen tota casta de materials inimaginables i n'hi ha, com és el cas de na Cati, que retornen anys enrere, gairebé fins a parvulari, i fan d'un material com la plastilina la seva forma d'expressió.

Des del carrer Carnisseria de Ciutat, la propietària de la llibreria Baobab, especialitzada en literatura infanil i juvenil, descobrí la seva gran passió «ja de petita m'agradava molt la plastilina i en muntar la llibreria vaig començar a fer figures per decorar els aparadors en funció de l'època de l'any». Així, de les figuretes, en sortiren també els quadres, els jocs de taula i, més tard, començaren els encàrrecs «fins i tot uns nuvis em demanaren que els reproduís en plastilina per fer les targetes del casament».

Les possiblitats d'aquest material són tan àmplies com la ductilitat de la seva composició. «Tot el que sigui plastilina m'encanta», comenta l'artista que té com a principal i immediat repte personal la il·lustració de literatura infantil amb plastilina.

Cati utilitza la plastilina dura que, un cop moldejada, pot anar al forn i permet que la peça quedi forta un cop finalitzada.Al soterrani de la llibreria hi ha instal·lat un espai d'exposició i , amb vista a aquest nou any, pretenen fer classes de plastilina als més petits «els nins gaudeixen molt de la plastilina, els surt la seva creativitat i comences a intuir el seu caràcter», comenta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris