nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El rei celebra per primer pic el seu aniversari amb un sopar al Pardo

El monarca vol «correspondre» al suport rebut pels seus 70 anys

Joan Carles compleix avui 70 anys i ho celebrarà, per primera vegada, amb un sopar al palau del Pardo, on ha convidat unes 400 persones, personatges importants de la història d'Espanya, així com amics personals. Segons explicà ahir l'excap de la casa del monarca, Sabino Fernández Campos, Joan Carles vol d'aquesta manera «correspondre» al suport rebut després d'una any «complicat», tant en l'àmbit personal com en el professional. Fins ara, el cap d'Estat només convocava alguna recepció oficial amb motiu del seu sant, que se celebra el 24 de juny, i sempre que l'actualitat del país permetés festejar l'esmentada data i no s'hagués produït en dies pròxims algun atemptat, accident o catàstrofe.

Tanmateix, el rei ha cregut convenient que una data tan assenyalada com el seu 70è aniversari se celebri amb una recepció, a la qual s'ha convidant unes 400 persones (més acompanyants), entre les quals figuren, a més dels representants de les institucions en actiu, expresidents del Govern; de les Corts i de les Comunitats Autònomes; dels òrgans del poder judicial, així com excaps de l'Estat Major; exalts càrrecs del Consell Econòmic i Social; a més dels ponents de la Constitució i portaveus parlamentaris dels partits.

Amb aquesta iniciativa «diferent», Joan Carles pretén agrair la «dedicació» a Espanya d'aquells que han participat d'alguna manera en la història de l'Estat des de l'inici de la democràcia. Segons Sabino Fernández Campos, la decisió del monarca de celebrar per primera vegada el seu aniversari de manera oficial respon a un desig de «correspondre» al suport que ha rebut en un any «complicat» per a ell com ha estat el 2007, tant des del punt de vista personal, amb la separació de la seva filla gran, la infanta Elena, com el professional després dels atacs rebuts a la Monarquia.

L'excap de la casa del rei afirmà que «ni se li passa pel cap» pensar en aquest sopar de gala com un comiat del monarca abans de passar-li el testimoni al príncep Felip, ja que en monarquia els relleus s'han de posposar al màxim, sempre i quan la salut ho permeti. Tot i així, creu que també ha pogut moure el rei a celebrar amb un acte oficial el seu aniversari el fet d'assolir ja una «xifra important» com són els 70 anys, una edat que comença a «notar-se».

L'acte consistirà en una salutació als convidats seguida d'un sopar de gala al pati dels Àustries, on estarà acompanyat de la resta de la família reial, és a dir, els prínceps d'Astúries i les infantes. Posteriorment, el cap de l'Estat pronunciarà unes paraules en les quals inclourà els «agraïments» als representants de les institucions. D'aquesta manera, el rei commemorarà seu 70è aniversari i els seus 33 anys de regnat, des que el 1975 fou proclamat com a monarca. Joan Carles va néixer a Roma un 5 de gener de 1938, convertint-se a tres anys hereu de la Corona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris