cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Eren tres amb tres camells

Amb la poqueta nit que anava cobrint el desert ja només es distingien les seves siluetes: eren tres que, amb els camells, venien de la gran mar de dunes. La seva havia estat una travessia ben llarga perquè dins el desert mai no hi ha itineraris marcats. Perdre la ruta correcta vol dir exposar-se a fer moltes voltes, abans de redreçar el camí i sortir-se'n sense mal. Per sort qui feia aquelles travessies sabia llegir ben bé el mapa del cel estrellat que guiava amb tota correcció. Les coses eren perfectes si no s'aixecava el vent que, en formar una tempesta d'arena, esborrava totes les petjades, tots els insinuats camins: i ja era com si per allà mai no hi hagués passat ningú.

Aquella nit els tres venien ben confiats. Els camells avançaven entre les dunes més petites, cercant el llocs on no hi havia arena, i, amb seva la seva gran potència, se n'anaven sortint perfectament. Amb la distància i la fosca de la nit ja no existia, perquè ni es veia dins l'horitzó, aquell castell antic on havien fet una aturada. En realitat del castell només en quedava un laberint de parets sense sostre. Així i tot, a l'exterior es trobava una modesta construcció on, amb un poc de sort, hi estava un home que disposava de menjar i beure. Tot molt simple i pobre, però suficient amb l'entorn erm i res millor a la vista.

Els tres, amb els seus camells, ja endevinaven grups de tamarius que anunciaven el final de l'arena. Almenys una clapa verda dins l'arena. També s'hi destriava algun puntet lluminós i, si no hagués estat pel renou sincopat de les potes dels animals, segurament haurien pogut escoltar algun crit o xiulet de la gent que, ja acabada la feina, se n'anava cap a casa. La veritat era que aquells dies els nadius anaven un poc esvalotats: havia arribat un munt de gent de fora, tenien tendes de lona de tots colors i, per no passar calor, feien marxar un gran generador per engegar l'aire condicionat. Durant el dia els potents vehicles havien travessat les dunes, deixant llinyes i fum per allà on passaven. A la nit estudiaven els vehicles testant el seu comportament. Carlos Sainz i el seu equip s'entrenaven per a la propera travessia del Lisboa Dakar. Els tres homes i els seus camells tornaven a casa perquè, per molt que ho intentessin, no hi havia turistes amb ganes de fer una volta per les dunes. Anaven voltant per allà, perquè aquell era el seu món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris