nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Dinamo és seleccionat per Artistes en Ruta per fer una gira per l'Estat

La formació mallorquina recorrerà des de Gernika fins a Madrid

J.C. Palma.

Dinamo, el grup mallorquí de latin ska, ha estat seleccionat per Artistes en Ruta per realitzar una gira subvencionada per la Península durant els propers mesos de febrer i març. D'aquesta manera, la banda presentarà arreu de l'Estat el seu àlbum de debut, Desequilibrio (Punkaway), com també un avanç del seu segon disc, la publicació del qual està prevista per a la pròxima primavera.

El trompetista de Dinamo, Jaume Cerdà, confessa la seva satisfacció davant d'aquesta oportunitat, que suposa a més el «reconeixement» per part de l'Associació d'Intèrprets i Executants (AIE), promotora del projecte.

Artistes en Ruta és una iniciativa amb cinc anys de vida que persegueix fomentar l'intercanvi cultural i reactivar el mercat musical en els petits locals de l'Estat espanyol. Per a això, han creat i consolidat un circuit d'actuacions al servei dels grups seleccionats.

El procés de selecció, segons va explicar Jaume Cerdà, funciona per zones geogràfiques que es componen de diverses comunitats autònomes. Així, a cada zona, s'elegeixen un o dos grups, amb la política de combinar artistes novells i consagrats. A partir d'aquí, són els grups escollits els qui hauran de decidir el recorregut de la seva gira, que podrà incloure fins a un màxim de quatre comunitats.

Per sufragar les despeses, els grups perceben un ajut econòmic de fins a 4.800 euros, a raó de 1.200 euros per comunitat.

Des de Dinamo, explica Cerdà, han optat per Galícia, Andalusia, Aragó i País Basc. Així mateix, el grup ha incorporat una actuació a Madrid, a compte propi. En total, la gira constarà d'onze actuacions a les següents localitats: Sabiñanigo, Vigo, Carballo, San Fernando, Rota, Benalup, Platja Palmar, Cadis, Galdakano, Gernika i Madrid.

Cerdà comenta que «les nostres expectatives són donar a conèixer el grup a la Península i, de passada, sembrar les llavors que, una vegada publicat el segon disc, puguem tornar i presentar-lo en bones condicions». Un disc que, avança, seguirà «la mateixa línia musical del primer, encara que serà una mica més tranquil».

D'altra banda, el trompetista del grup confessa que, especialment, «em ve de gust actuar a La Boca del Lobo de Madrid, un local que em resulta emblemàtic.» Així mateix, explica que espera aprofitar la gira per fer «una mica de turisme per diferents zones del País Basc i de la Corunya».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris