nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Els al·lots saharians acollits a l'Illa donen la benvinguda a l'any nou

El Parlament fou ahir l'escenari d'aquesta celebració que comptà amb cants i danses típiques

Els 35 infants i adolescents saharians que viuen acollits per famílies mallorquines interpretaren, com cada any al Parlament, cants i balls típics del seu poble per donar els molts d'anys al conjunt de la societat balear i per agrair, així, l'oportunitat que suposa per a aquests joves el fet de tenir accés a una formació acadèmica lluny dels camps de refugiats dels quals procedeixen.

Amb aquest acte, davant la vicepresidenta de la Cambra autonòmica, Aina Rado, i del secretari primer de la institució, Eduard Riudavets, els al·lots i al·lotes d'entre 9 i 20 anys volgueren participar d'aquesta manera dels costums de l'Illa. També hi eren presents la presidenta de l'Associació Escola en Pau, organitzadora d'aquest projecte d'acollida, Carme Barceló; i el representant del poble sahaià a les Balears, Oulad Moussa.

Rado excusà l'absència de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, i destacà la importància dels anys que aquests joves passen a les Illes i de la formació que hi reben, tant per a ells mateixos com per al conjunt del seu poble. «Vosaltres sou el futur del poble saharià. Comptareu sempre amb la nostra amistat i solidaritat», afirmà.

La presidenta de l'Associació Escola en Pau valorà l'esforç d'integració cultural que fan, tant els al·lots com les famílies, en relació amb costums que no els són propis. «Ells celebren el nostre Nadal i nosaltres, algunes de les seves festes. Dissabte tindrem la festa d'El leid i menjarem me amb ells, com és tradició», digué.

Moussa agraí també el suport «polític, econòmic, material, social i en tots els sentits» de la societat illenca al poble saharià i a la seva lluita, perquè es compleixi la legalitat internacional i els sahrians deixin de viure en territoris ocupats i en camps de refugiats. «Confiam que es compleixi el somni d'independència, llibertat i democràcia que tenim des de fa més de 30 anys», sentencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris