algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La vella figura dels joglars torna al Teatre del Mar amb «Ambulants»

La sala ofereix l'opció de comprar entrades obertes per regalar

Un temps eren els joglars els encarregats de recórrer pobles i ciutats per contar les històries recopilades arreu a través de la tradició oral. Ara, aquesta figura, desaprofitada i descatalogada, torna en forma de pallassos i de venedor ambulant. És el que fan Arnau Monclús i Jordi Gilabert, de la companyia Clownx Teatre, en l'espectacle que es pot veure al Teatre del Mar fins dia 6 de gener.

Adreçant-se a un públic familiar, Ambulants ens mostra «un viatge» a través dels contes. Amb una estètica pròpia dels anys 20, amb vestit i amb rigorós blanc i negre, Monclús i Gilabert reconeixen voler ser «la imatge dels joglars moderns» sense caure en l'infantil món dels més petits ple de colors i meravelles. «Volem tractar el'infant com un adult i per això en el nostre espectacle no hi ha colors», explica Monclús, qui afegeix «és un espectacle pels més petits de la casa, però també feim una picada d'ullet als adults».

Ambulants és un espectacle on tot hi cap, com en una maleta. Els diferents contes que expliquen els dos actors se serveixen d'infinitat de recursos: màscares, trucs de màgia, manipulació d'objectes, la participació del públic... tot al servei d'un espectacle que, com diu Gilabert, «té un tarannà alegre, divertit i proper al públic, com en un mercat de venedors ambulant».La companyia catalana Clownx Teatre va néixer el 1998. Aquest espectacle, dirigit per Joan Sors, s'estrenà l'any 2004 i aquesta és la primera vegada que es representa a Mallorca.

Amb aquesta obra, el Teatre del Mar obre les portes a un públic infantil, target no gens habitual a les seves butaques. L'obra es representarà tots els dies a les 19.00 hores a excepció de dia 5 que, per no coincidir amb la cavalcada de Reis, en faran una sessió matinal a les 12 del migdia.Així mateix, el Teatre del Mar aprofita aquestes dates per presentar la campanya Aquest Nadal regala teatre, en la qual es poden adquirir entrades obertes a qualsevol de les funcions i representacions que el teatre ofereix al llarg d'aquesta propera temporada d'hivern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris