muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

'Siau Benvingut' retorna al Teatre Principal quaranta anys després

L'obra d'Alexandre Ballester puja a l'escenari dirigida per Bonadei

Alexandre Ballester escrigué el 1966 una obra que quedaria finalista al premi Josep Maria de Segarra i que al 1968 el Teatre Principal acolliria al seu escenari. Ara, quasi quaranta anys després, Siau benvingut tornarà a representar-se per al públic mallorquí, respectant al màxim els seus trets originals però amb un caràcter completament actual.

El director del Teatre Principal, Joan Arrom, afirmà ahir en la presentació del muntatge teatral que el director de l'obra, el genovès Luca Bonadei, ha donat al text de Ballester un aire «a la italiana» que no hi fa nosa en absolut. Sobre això, Bonadei afirmà no haver-se'n adonat, però tampoc en descartà la possibilitat. El que sí que afirmà el director és el fet d'estar «molt orgullós de poder dirigir una obra de Ballester, d'haver pogut descobrir la seva obra com a autor teatral, essent com és un dels més importants de les Illes Balears».

L'obra, que estarà a la cartellera del Principal entre el 29 de novembre i el 9 de gener, compta amb la participació de coneguts actors de l'escena balear. Entre ells, destaquen els veterans Joan Bibiloni, Laura Pons, Santi Pons i Rafel Ramis, i tots ells manifestaren la satisfacció de col·laborar en la posada en escena del text de Ballester. Així, Santi Pons explicà sentir-se «agraït d'interpretar un personatge amb una gamma tan àmplia de comportaments humans». També Rafel Ramis confessà que «fa uns trenta anys ja havia interpretat aquesta obra» i que ho farà ara de nou amb energies renovades. Bonadei i els actors no estigueren sols en la presentació de l'obra. La consellera insular de Cultura del Consell de Mallora, Joana Lluïsa Mascaró, hi fou també present i felicità el Teatre Principal per obrir la temporada de produccions pròpies amb Siau benvingut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris