algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Consell de Mallorca acorda declarar el 2008 com l'Any del rei en Jaume I

Un conjunt d'activitats celebrarà el 800è aniversari del naixement del Conqueridor

95264

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, encapçalà la reunió constitutiva.

El 2008 fou declarat ahir Any rei en Jaume I, i per això quedà constituïda la Comissió Jaume I, encarregada d'organitzar els actes que es desenvoluparan tot l'any amb motiu del 800è aniversari del naixement del personatge. L'esmentada comissió està integrada per la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la vicepresidenta i consellera excecutiva de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró; el conseller de Presidència, Cosme Bonet; i un representant de cada grup polític: Bartomeu Martínez, pel Partit Popular; Dolça Mulet, per Unió Mallorquina; i Miquel Rosselló, pel Bloc.

A més, en el grup també queden integrats un representant designat pel Govern de les Illes Balears, en aquest cas, el director general de Projectes, Francesc Gálvez, i un representant designat per l'Ajuntament de Palma, que serà el cronista de la ciutat, Bartomeu Bestard, en substitució de la regidora de Cultura, Nanda Ramon. També es constituí ahir la Comissió Tècnica Jaume I, l'objectiu de la qual serà preparar les propostes a la Comissió Jaume I.

Malgrat que no s'avançaren les activitats de l'Any rei en Jaume I, el conseller de Presidència, Cosme Bonet, afirmà que es preveu realitzar «un viatge institucional a Montpeller, població que veié néixer el conqueridor». A la reunió de constitució de les diferents comissions també s'aprovà «la invitació als ajuntaments d'Andratx i Calvià a participar directament» en les diferents activiats del 2008, com també «a la resta d'ajuntaments de l'Illa que puguin demostrar una relació especial amb el rei en Jaume». D'altra banda, Bonet explicà que la idea és que algunes de les activitats continuïn duent-se a terme una vegada tancat l'Any rei en Jaume I.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris