nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Antoni Martorell omple el Principal amb l'estrena d'Il cantico delle creature

El concert clogué el 800è aniversari de Santa Isabel

R.C. Palma.

Els actes del 800è aniversari de Santa Isabel d'Hongria, patrona de l'Orde franciscà, finalitzaren ahir amb l'estrena mundial, al Teatre Principal de Palma, de l'obra Il cantico delle creature, del pare mallorquí Antoni Martorell. L'obra es basa en un text de Francesc d'Assís al qual Martorell ha posat música amb la intenció, explicà el religiós franciscà, de fer-ne una obra «molt personal, que no s'assembla gens a altres de dedicades a sant Francesc». La cantata, el títol de la qual significa Càntic de les criatures, intenta, segons va descriure el seu autor, «reflectir l'eufòria i l'alegria que marcava la personalitat del sant».

Amb arrels inspirades en el fandango menorquí, la peça es perfila com un «testimoniatge a sant Francesc per mitjà de l'art», explicà el compositor. Hi apareixen tres petits moments amb aire de dansa, que fan que aquesta peça prengui un caràcter alegre. Així mateix, l'obra conté una fuga, tradicional dels compositors barrocs.

La composició, pensada per a cor i orquestra, fou ahir interpretada per l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma, i per la Coral de la Universitat de les Illes Balears, dirigida per Joan Company. L'acte va tenir una nombrosa presència del món eclesiàstic illenc i també peninsular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris