algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

«Mallorca és un bon lloc per a la novel·la negra, basta mirar el diari»

El Teatre de Lloseta tanca el seu primer festival dedicat al gènere

El primer Festival de Novel·la Negra de Lloseta tancà ahir les seves portes arribant a la conclusió que aquest gènere, a Mallorca, «gaudeix d'una bona salut», encara que, tal com lamentava el seu promotor, Sebastià Benasar, «sembla que la indústria editorial no té la salut tan bona».

Pere Joan Martorell i Guillem Rosselló, dos escriptors mallorquins que, amb més o menys mesura, han omplert de sang, fetge, injustícies i denúncies les seves pàgines, foren els encarregats de tancar l'acte amb aquesta qüestió: si Mallorca és un bon escenari per ubicar-hi una novel·la políciaca. La conclusió, per totes les parts, fou clarament afirmativa. «Basta mirar els diaris -comentava Rosselló-, ambel boom immobiliari, l'explotació turística: Mallorca és plena d'històries».

Hereus de l'anomenada generació dels 70, Rosselló i Martorell han continuat fent de Mallorca i de la seva injusta destrucció un marc idoni per a les seves novel·les i relats. Als temes que poden sorgir d'aquest context, però, se n'hi afegeixen d'altres de caire més universal, com ara la violència de gènere, que no deixen de ser una xacra per a qualsevol societat avançada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris