algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El món detectivesc omple Lloseta amb el Festival de Novel·la Negra

Durant 3 dies, experts i escriptors tractaran sobre la salut del gènere

El debat i la reflexió sobre la situació actual de la novel·la negra en català arriba aquest cap de setmana al Teatre de Lloseta. D'ençà de la primera narració detectivesca a la Bíblia amb el llibre del profeta Daniel, la crítica social novel·lada ha estat un exponent al llarg de la història. Mallorca no n'ha quedat al marge, ja que ha congregat autors de la qualitat d'Antoni Serra, Maria Antònia Oliver i Guillem Frontera, que han conrat aquest gènere i encara hi aprofundeixen.

Ara, el I Festival de novel·la negra en català vol dignificar els autors d'aquesta literatura escrita en llengua catalana, com també els seus fidels lectors. Fou arran d'això que l'escriptor i periodista Sebastià Bennasar ideà aquest primer festival, que obrirà les portes el proper divendres a les 19 hores amb una taula rodona sobre La novel·la negra, Mallorca i Barcelona. «Avui, els lectors d'aquest gènere han d'anar a cercar els títols en els catàlegs generals, no dins col·leccions específiques, cosa que és símptoma de normalitat», explicà ahir l'organitzador, qui també afegí que aquesta situació resulta també més complicada per al lector.

El festival gaudirà de la participació d'autors ben diversos, tant novel·listes ja consagrats com Oliver, Serra i Frontera, fins a d'altres de més novells com Pau Vidal i Joana Cortills. «El festival arreplegarà una barreja de propostes lúdiques i intel·lectuals amb gèneres transfronterers», apuntà Bennasar. «S'ha de reivindicar tant el gènere com els autors», afegí el delegat del Llibre, Gabriel de la ST Sampol, durant la presentació del festival.

L'acte central es durà a terme divendres vespre amb un homenatge a Maria Antònia Oliver a través d'una lectura dramatitzada de fragments de la seva obra. Margarida Aritzeta serà l'encarregada de dissertar sobre els mèrits i el treball de l'escriptora de Manacor. En total, dotze autors i editors participaran d'aquestes jornades, que es clouran diumenge a les 12 hores amb una taula rodona sobre Els transfronterers i Mallorca com a escenari negre. Aquest primer festival ha rebut la col·laboraió de l'AELC, l'IEB, el Govern balear i el Grup Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris