nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Els arxius digitalitzats relatius als papes Borja arriben a València

La documentació, inèdita, romandrà a disposició dels investigadors

Els autors de novel·les com L'últim cató o La Catedral del Mar haurien pogut basar-se en els Borja per protagonitzar algun dels seus llibres. Considerada com la família valenciana amb més projecció de la història i més incidència en l'àmbit polític, religiós, cultural i artístic, la seva importància és tan gran que l'any 2000 es creà l'Institut Internacional d'Estudis Borgians (IIEB), dirigit per Eliseu Climent, amb l'objectiu de posar a l'abast de tothom la informació relativa a aquesta saga.

En aquest context, l'IIEB celebrà ahir l'acte d'obertura del arxius vaticans relatius als papes Borja, gràcies a un conveni signat amb l'Archivio Segreto Vaticano. Impulsat pel P. Miquel Batllori, i amb la col·laboració de la Fundació Winterthur. El projecte posa a disposició dels investigadors 640 CD amb la còpia digitalitzada de tota la documentació inèdita generada durant els papats de Calixt XXX (Alfons de Borja) i Alexandre VI (Roderic de Borja).

L'Archivio Segreto Vaticano, després d'un intens treball de recerca i còpia, facilità l'arribada dels arxius a València. A la inauguració, presidida per Jaime de Marichalar, duc de Lugo i president de la Fundació Winterthur, també hi assistí el subprior del santuari de Lluc, Gabriel Seguí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris