muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Al-Mayurqa ret homenatge a Antoni Roig en un concert al Palau de la Música

El recital a la Ciutat Comtal serà la presentació del disc, tal com ho fixà l'enyorat músic

96968

Pere i Manel Martorell, amb Miquel Carbonell i amb Gabriel Majoral. Foto: F.M.

Antoni Roig ho tenia tot enllestit, sols faltaven tancar alguns serrells per presentar el disc al Palau de la Música quan l'espelma del carismàtic músic, escultor i activista cultural s'apagà sense avís previ. El buit coejarà molt de temps, la seva energia i vitalitat contagiava tothom qui s'hi acostava i en els darrers mesos Roig estava del tot endinsat en la quimera de presentació del nou disc d'Al-Mayurqa, Temps de Revolta. Els components del grup que ell liderava volen continuar la seva tasca, ara més decidits que mai. És per això que el proper divendres 30 de novembre Al-Mayurqa presentarà el nou treball a la Ciutat Comtal.

El petit Palau de la Música servirà també d'escenari per retre homenatge a l'enyorat homenot defensor de la cultura i la nació catalana, i que lluità ferm pels seus ideals. Deia les coses pel seu nom, recorden els qui el varen conèixer bé. Però el de dia 30 no serà un concert nou. «Tot allò que farem a Barcelona ja estava previst. Ens limitarem a reproduir aquelles decisions que Antoni havia pres per a la realització d'aquest recital. Serà com un autohomenatge pensat tal com ell pensava», explicaren a aquest diari els germans Martorell, membres de la formació i extamborers de la Sala. Així , a l'acte d'homenatge hi intervindrà Jordi Fàbregues, que interpretarà La Muixeranga, a més de la Coral de la Real i Isidre Pelàez, que també han participat en l'elaboració del disc. Tampoc no faltarà a la cita Gabriel Majoral, que col·laborà així mateix en l'enregistrament del CD amb Sa Porrassa.

Majoral definí Roig com una persona que reivindicava una lluita destinada a la recuperació, però sempre fent-ho amb sentiment. «La nostra desgràcia és que va treure totes les forces», va sentenciar el músic i professor. Majoral rebé el mes d'octubre passat el premi nacional President Lluís Companys, que va voler dedicar al finat Antoni Roig, «que va morir en plena activitat lluitadora». A més del concert ideat pel mateix Roig al Palau de la Música, els components d'Al Mayurqa també interpretaran un seguit de peces un tant especials, com el Bolero de Pòrtol, el Concert per a quatre guitarres o la peça titulada Per dos, que compongué quan els germans Martorell s'incorporaren al grup. Un sentit concert que desgranarà la tasca que el músic realitzà durant anys. Un treball que, tal com el definí el mateix Roig, «està pensat contra la dreta intolerant, amb uns tics feudals que encara perviuen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris