algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els editors de les Balears visitaran el III Saló del Llibre de Barcelona

La fira s'inaugura dimecres i estarà oberta fins al diumenge dia 25

El director general de Cultura, Pere Joan Martorell; el president del Gremi d'Editors de les Illes Balears, Josep Joan Vidal; i el tresorer de la mateixa entitat, l'editor Francesc Moll, presentaren ahir la participació de les editorials balears a la tercera edició del Saló del Llibre de Barcelona, que tindrà lloc entre el dimecres 21 i el diumenge 25 de novembre.

Una dotzena d'editors de les Illes visitaran el Palau 1 del recinte firal barceloní, situat a la plaça d'Espanya, amb el patrocini de la Conselleria d'Educació i Cultura. L'Espai Mallorca hi habilitarà un expositor de 48 metres quadrats que compartiran Miquel Font Editor, Editorial Moll, Documenta Balear, El Gall, El Tall, Ensiola, Perifèrics o Lleonard Muntaner, per esmentar sols algunes de les empreses del sector editorial balear que assistiran a la trobada. Al mateix expositor també hi haurà cabuda per a les diferents publicacions d'institucions com el Govern balear, els consells insulars, l'Institut d'Estudis Baleàrics o l'Institut Menorquí d'Estudis.

A més del fons bibliogràfic habitual, els editors illencs que participaran al Saló del Llibre aprofitaran per presentar-hi les diverses novetats editorials. Així, a l'expositor de l'Espai Mallorca es podran trobar els llibres Aquí i ara, d'Andreu Gomila; El pes de l'acer, de Lluís Maicas; i la reedició d'El color, de Blai Bonet. D'altra banda, els visitants de la fira tindran accés a les darreres obres guanyadors dels Premis Mallorca, L'home manuscrit, de Manuel Baixauli i Crònica de la banyera, d'Amadeu Vidal; i a les obres guanyadores dels premis Ciutat de Palma.

A l'expositor balear també es mostraran les traduccions publicades a les Illes el darrer any, perquè tot i que la majoria de títols seran en català, també s'hi inclouran llibres en castellà o altres llengües, com l'alemany o l'anglès. En aquest sentit, crida l'atenció la coincidència que tant l'editorial Moll com Lleonard Muntaner han editat una traducció de Cants òrfics, de Dino Campana, en versions de Susanna Rafart i Arnau Pons, respectivament. A més, també es donarà a conèixer la traducció del llibre Margherita Dolcevita, d'Stefani Benni.

Durant la tercera edició del Saló del Llibre de Barcelona, que el 2006 rebé 70.000 visitants i que espera superar enguany aquesta xifra, s'atorgarà el premi Llibreter de Catalunya, en el qual hi ha dos finalistes vinculats a Mallorca. D'una banda, l'escriptora Neus Canyelles, que opta al premi amb L'alè del búfal a l'hivern (Proa, 2007), i per l'altra, l'esmentada traducció de Margherita Dolcevita (Moll, 2007), d'Stefani Bienni. El lliurament del guardó tindrà lloc divendres, dia 23.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris