algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els curtmetristes nominats al Goya entren en conflicte amb l'Acadèmia

Toni Bestard és un dels afectats per la nova fórmula dels premis

L'Acadèmia de Cinema va rebre ahir els curtmetristes candidats als premis Goya per escoltar les seves queixes, després que aquesta institució decidís lliurar aquests guardons durant la Gala dels Nominats, en lloc de fer-ho a la tradicional Gala dels premis del cinema espanyol, que tindrà lloc el primer cap de setmana de febrer del 2008. Entre els curtmetristes candidats hi ha el bunyolí Toni Bestard que ahir declarava «no es pot acceptar una decisió que resti mèrit al curtmetratge, una branca del cine espanyol tan important com la resta».

Els afectats s'han reunit sota la plataforma indignados.org que ha recollit ja més de quatre mil firmes donant suport a la negativa a aquesta decisió de l'Acadèmia. Ahir, després de la reunió que mantigueren ambdues parts, fonts explicaren que en la cita no es va prendre «cap decisió», si bé el «diàleg continua obert». Després d'aquest encontre, l'Acadèmia entra en «un període de reflexió» i la Junta Directiva tindrà una resposta «probablement dilluns».

Aquesta situació a més ha provocat que la Plataforma tregui a la llum altres queixes «que de no haver estat per aquesta circumstànica, hagués estat molt més difícil», assenyala Bestard. «Ara el que pretenem és que millori la situació del curtmetratge a Espanya i que al seu torn, millorin les relacions entre la nostra plataforma i l'Acadèmia». «Ens indigna que es menyspreï la categoria dels curts a la gala dels Goya, però també ens indigna el sistema de selecció dels curtmetratges per a les candidatures. Mentre que en altres festivals de reconeixement internacional els curts tenen un màxim de durada de 40 minuts, els curtmetratges candidats al premi de l'Acadèmia espanyola n'han de tenir un màxim de 20». L'encontre d'ahir fou el segon ja que representants de la plataforma ja es van reunir amb l'Acadèmia el passat 6 de novembre per apropar actituds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris