nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Barcelona acull la mostra 'Bodies' i els seus espectaculars cadàvers

L'exposició arriba a l'Estat després de sorprendre arreu del món

EFE. Palma.
Restes plastificades de cadàvers reals s'exhibeixen des d'ahir al Museu Marítim de Barcelona en l'exposició Bodies. El cos humà com mai no l'has vist, que es mostra per primera vegada a l'Estat espanyol després de la seva exhibició en ciutats com Nova York, Londres, Amsterdam, Washington i Lisboa, amb mostres no exemptes de polèmica. A l'exposició es poden contemplar desset cossos humans i més de dos-cents òrgans que permeten il·lustrar el funcionament dels diversos sistemes del cos humà.

L'assessor mèdic de l'exposició, Roy Glover, anatomista de la Universitat de Michigan, assenyalà ahir en la presentació que «la visita permetrà al públic conèixer-se millor a si mateix, aprendre a conèixer el nostre cos com mai havia estat possible». Glover ressaltà «l'objectiu eminentment pedagògic i educatiu» de l'exposició, que es podrà veure a Barcelona fins al pròxim 13 de gener.

Tots els cossos -que pertanyen a persones xineses que van morir per causes naturals, explicà Glover- van ser donats a la facultat de Medicina de Dalian a la Xina, «on treballen els millors anatomistes que poden realitzar el procés de conservació i transformació». L'equip científic xinès, en col·laboració amb l'empresa Premier Exhibitions, responsable de les exposicions, prepara els cossos amb productes químics que en detenen temporalment la degradació i a continuació són disseccionats per posar en descobert estructures importants. Tota l'aigua del cadàver s'elimina, és reemplaçada per acetona i llavors s'hi injecta una barreja de silicona líquida de cautxú. El resultat final és un espècimen «sec, inodor i conservat permanentment».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris