nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Principal acull «Calderianes», el primer monòleg a la Sala Petita

Joan Carles Bestard interpreta aquesta obra dirigida per Matesanz

La sala petita del Teatre Principal acull, des de demà fins al proper dia 18 de novembre, la tragicomèdia Calderianes. Joan Carles Bestard interpreta aquest monòleg escrit i dirigit pel crític teatral i col·laborador de Diari de Balears Javier Matesanz i basat en els personatges i els contes de Pere Calders. La consellera de Cultura del Consell Insular, Joana Lluïsa Mascaró presentà l'obra com «una bona oportunitat d'unir el teatre amb la literatura, en aquest cas amb els contes». «L'associació de gèneres és un dels objectius plantejats pel Teatre Principal» afegí.

Per la seva banda, el director del Teatre Principa, Joan Arrom, assenyalà que Calderianes és «la primera obra de text que es presenta a la sala petita, un espai on hi hem posat molta il·lusió». «Aquesta sala, amb una capacitat per a 140 persones, pretén ésser un reclam de nous públics i satisfer, mitjançant diferents espectacles, els gustos de moltes minories» afegí.

Calderianes brota d'un dels contes de Pere Calders i inclou un audiovisual, rodat a Formentera, que recolza la història. L'obra és una tragicomèdia en un acte on «tot el pes escènic recau, en tractar-se d'un monòleg, sobre Pere, el personatge interpretat per Joan Carles Bestard» assenyalà, Javier Matesanz. «La història gira al voltant de la decisió del personatge de l'obra al voltant de matar-se o morir. És un petit i modest tribut a Pere Calders» afegí. L'actor de l'obra, Joan Carles Bestard, definí Calderianes com «un regal per a qualsevol actor. Pere és un personatge amb molts registres i és un plaer actoral dur-lo a terme» . Quant a l'escenari on s'interpretarà l'obra, Bertard afegí que «és un plaer que per primera vegada el Principal el dirigeixi algú que sap de teatre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris