nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'ordre militar de Santa Àgueda recupera el seu passat a Mallorca

Unes cinquanta persones han participat en aquesta trobada especial

A punt de celebrar els 800 anys del naixement de Jaume I, l'ordre militar del Collar de Santa Àgueda (creada pel mateix conqueridor) ha escollit Mallorca per fer-hi una de les seves trobades anuals. Unes cinquanta persones, vingudes de diferents països, i encapçalades per Francesco Paternó Guttadauro Ayerbe, duc de Carcasi i príncep d'Emmanuel, han estat aquest cap de setmana a Mallorca on han realitzat diverses activitats i protocols.

El primer d'ells va tenir lloc dissabte amb la cerimònia d'investidura del gran prioarat d'Aragó i Catalunya, que es féu a l'església de Santa Margalida i on varen ser investits 15 nous membres de l'ordre. Ahir diumenge, els cavallers van viatjar fins a Miramar, on pogueren gaudir d'un dels recons més bonics de Malloca i conèixer un poc més sobre la història que forjà el seu creador, Jaume I el Conqueridor.

Més tard, es desplaçaren fins a Son Marroig, on van ser rebuts per Isabel Ribas, propietària de la possessió que va pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria. A la sala de música, el doctor José María Sevilla explicà als cavallers la faula de Guillem de Torrella i el viatge que realitzà en el segle XIV del port de Santa Catalina, de Sóller, fins a Sicília. El doctor Sevilla també presentà els cavallers Pere A. Serra, qui va fer entrega a don Francesco Paternó d'un llibre, editat pel Grup Serra, amb la Faula i amb il·lustracions de l'artista Juli Ramis.

L'ordre militar del Collar de Santa Àgueda de Paternó fou creada per Jaume I amb l'objectiu de reconquistar el regne de Mallorca. Els seus descendents han estat al llarg dels segles els encarregats de mantenir-la en actiu. Ara mateix, la institució ha perdut el seu caràcter militar i entre les seves finalitats queden les tasques socials. La institució es reuneix dos pics per any, un pic a Sicília i un segon a una ciutat diferent que ha recaigut enguany a Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris