nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

L'Adoració de Moyà incorpora una dona en el paper del rei Herodes

L'Ajuntament de Palma organitza aquest acte des de fa 23 anys

.

Per primera vegada en els seus 23 anys d'història, els més alts càrrecs de l'Adoració dels Reis, que cada 6 de gener es representa a les Voltes, tindran accent femení perquè Herodes i els tres Reis d'Orient seran interpretats per dones. Patrícia Drapaire i Bernat Pujol, directors del muntatge que patrocina Cort, ja han tancat el repartiment i han iniciat els assaigs del text de Llorenç Moyà amb les persones de la societat civil que es converteixen en actors per un dia.

Rosa Bueno, presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, mai no es va perdre com a espectadora una representació de l'Adoració. A més a més, va encarnar la Sibil·la i el secretari d'Herodes. Enguany, com recordava ahir amb humor, apunta més alt perquè serà la primera dona que interpreti Herodes, un personatge que va descriure com «el més covard de tota l'obra» i un paper «complicat, difícil».

El regidor del PP Rogelio Araújo, qui el 2005, quan va ser regidor de Cultura de Cort, va prohibir que en la representació d'aquell any hi hagués polítics per rebaixar el to de crítica que s'havia escoltat sobre l'escenari el 2004, serà el majordom d'Herodes. «Aquell any el que vaig demanar va ser respecte per al text de Moyà, jo ja vaig participar un any i aquest, quan m'ho van demanar, em va semblar oportú dir que sí». Dirà algun botifarró? «Pot apostar que sí», deia ahir llançant mà del somriure.

Es pot recordar que el text que va escriure Moyà s'adultera amb els 'botifarrons' que inventen els actors, sempre crítiques, iròniques i en clau política, referides a la realitat social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris