algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

La quarta Setmana de Santa Cecília mostrarà les «parròquies velles»

De dilluns a divendres, els ciutadans gaudiran de música i patrimoni

La quarta edició de la Setmana de Santa Cecília, organitzada per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Palma i pels historiadors Jaume Llabrés i Aina Pascual, comença dilluns el seu cicle d'activitats, que destaca dins la programació anual de la ciutat.

El tema central d'enguany són les esglésies anomenades «parròquies velles», la fundació de les quals es remunta a la Mallorca de després de la conquesta. Per això mateix, les seves advocacions van lligades a aquell temps llunyà: Santa Eulàlia, dedicada a la màrtir de Barcelona; Santa Creu, amb la mateixa titularitat que la Seu barcelonina; Sant Jaume, en honor del patronímic dels reis; Sant Miquel, en record de Miquel de Fabra, confessor del rei Jaume I; i Sant Nicolau, dedicada al patró dels mariners. Les visites recorreran alguns dels temples gòtics més monumentals: Santa Eulàlia, Santa Creu i Sant Jaume, i es tracta d'una oportunitat única per conèixer l'art a Mallorca. A més, les visites finals de l'església dels Sagrats Cors i al Casal Solleric serviran per donar a conèixer l'obra de l'escultor neoclàssic Adrià Ferran.

Els itineraris, guiats per especialistes en història de l'art, es faran en grups d'un màxim de trenta persones, per a la qual cosa és necessari fer la reserva al telèfon 902 102 365. Hi haurà grups en català, castellà, alemany i anglès, i requereixen d'una entrada donatiu de 3 euros. El programa musical d'enguany, organitzat per les Joventuts Musicals de Palma, abasta obres de W. A. Mozart, L. van Beethoven, J. Brahms, M. Ravel, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris