muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Salvador Giner du el centenari de l'IEC a Mallorca i n'anuncia una futura seu

L'edifici Ramon Llull de la UIB acull l'exposició sobre els 100 anys de la institució

71500

Badia i Margarit, Montserrrat Casas, Salvador Giner i el comissari de la mostra JM Camarasa. Foto: M.À.C.

El centenari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) arribà ahir a Palma amb una exposició itinerant. El president de l'institució, Salvador Giner, fou l'encarregat d'inaugurar-la i aprofità l'ocasió per anunciar la seva voluntat de crear una seu permanent de l'Institut a Mallorca. «Estam decidits a fer-ho» digué Giner, «no trigarem gaire en tenir una seu de l'IEC amb el suport de les institucions i la Universitat de les Illes Balears». Una seu, que si bé encara no té ni una data ni un emplaçament concretats, tot apunta que es farà a l'edifici de can Oleo, un cop aquest estigui del tot restaurat .

L'exposició L'Institut d'Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans fa un repàs a la història de la institució, des dels seus inicis, el 18 de juny de 1907, fins a l'actualitat. Per fer-ho, la mostra es serveix d'imatges de gran format, textos i projeccions en un interessant recorregut situat al vestíbul de l'edifici Ramon Llull, a la Universitat de les Illes Balears i en la qual es fa un viatge a través dels protagonistes, els fets, el llegat i el futur de l'institució. Una història que, com recordà Giner, «ha tingut moments complicats i de veritable genocidi cultural» però que, «fins i tot en aquests moments, l'IEC ha seguit fent coses».

L'exposició es podrà veure a Palma fins al 24 de novembre. Després, viatjarà a Maó, Perpinyà, l'Alguer, Castelló, Alacant i Madrid, entre d'altres. Per commemorar aquest centenari, la UIB també realitzarà, al llarg de la setmana que ve, un cicle de conferències sobre l'Institut d'Estudis Catalans. Isidor Marí, Albert Balcells, Gabriel Amengual, Joandomènec Ros o el mateix Salvador Giner seran els encarregats de pronunciar-les entre el 12 i el 16 de novembre a l'edifici de la Riera, a Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris