algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Nova York ven un petit cartró de Miró per uns set milions d'euros

L'obra del pintor català data de l'any 1936 i fa 58x42 centímetres

La casa de subhastes Sotheby's va adjudicar ahir una àmplia col·lecció d'obres impressionistes per un valor conjunt de 138 milions d'euros en una nit en què l'estrella va ser Te Poipoi, un paisatge tahitià pintat per Paul Gauguin, que es va adjudicar en 26,6 milions d'euros. La firma britànica havia valorat aquesta obra mestra del pintor postimpressionista Gauguin (1848-1903), adquirida pel multimilionari nord-americà i col·leccionista d'art Charles Payson, i la seva esposa Joan Whitney el 1945, entre 27 i 40 milions d'euros, una forquilla en la qual no va entrar el preu final d'adjudicació.

De Joan Miró es va vendre Le fermier et són épouse per 7.086.452,25 euros (uns 1.500 milions de les antigues pessetes comptant les comissions de la casa de subhastes), tot i que el seu preu estimat de sortida, el més alt, era de nou milions d'euros. Es tracta d'un petit cartró, un guaix pintat el 1936 amb unes mides de 58 x 42,5 cm i pertanyent a l'inici de l'etapa colorista de l'artista català. Picasso va atreure, com el dia anterior, els compradors, especialment l'escultura Tete de femme (Daura Maar), que es va adjudicar per 19 milions d'euros, i el seu Homme a la pipe, adquirit per 8 milions d'euros.

Com despús-ahir, la pintura d'Henri Matisse va tornar a cotitzar-se a l'alça. Figuri assise, tapis rayé, que Matisse va pintar el 1920, es va vendre ahir a Nova York per un valor que va vorejar els 2,2 milions d'euros, fet que s'afegeix als 20,5 milions amb què es va vendre, el dia abans, Odalisca. La subhasta de Christie's a Nova York ha recollit un total de devers 60 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris