algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El passeig per l'espai més arriscat

Els astronautes del «Discovery» sortiren del transbordador per reparar una antena solar

Dos astronautes del transbordador Discovery iniciaren ahir una arriscada caminada espacial per reparar una antena solar danyada, vital per al futur de l'Estació Espacial Internacional (ISS). La Nasa assegurà que arreglar aquesta antena solar es convertí en una prioritat màxima per a la missió del Discovery, a causa que hi ha risc que es pugui desprendre i que aquesta ala generadora d'energia quedi inutilitzada.

Els especialistes de la missió Scott Parazynski i Doug Wheelock sortiren a l'espai poc després de les 10.00 GMT per efectuar una reparació sense precedents i considerada perillosa, pel risc d'electrocució. Parazynski, de 46 anys, havia d'executar la part més perillosa del treball, l'èxit del qual és considerat crucial per la Nasa per poder continuar amb l'acoblament de l'Estació Espacial.

L'electricitat generada per aquesta antena solar és indispensable per fer funcionar els futurs laboratoris Columbus (europeu) i Kibo (japonès). El primer laboratori ha de ser traslladat a l'estació el desembre i el segon, a començaments del 2008. A més, el mecanisme de rotació d'una altra antena solar, instal·lada a l'ISS fa quatre mesos, pateix friccions anormals que forçaren la Nasa a cessar el seu funcionament.

Inicialment, els astronautes del Discovery havien de realitzar dijous una inspecció detallada del mecanisme defectuós d'aquesta antena, però la inspecció fou anul·lada a causa dels danys provocats el dimarts a l'antena nova. Parazynski s'enfilà a una extensió de 15 metres adossada al braç robòtic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris