algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Joan Oliver Maneu adquireix una obra desconeguda d'Ankermann

El galerista en pagà més de 30.000 euros en una subhasta a Barcelona

Joan Oliver «Maneu» adquirí dilluns l'obra Dama llegint una carta, del pintor mallorquí Ricard Anckermann (1842-1907). L'obra, que sortí a subhasta a la galeria Balcli's de Barcelona per un preu de 12.000 euros, acabà a mans del galerista mallorquí després d'una puja que ascendí a 30.000 euros. Maneu, que desconeixia l'existència d'aquesta obra d'Ankermann, reconegué que s'hi havia sentit atret per un motiu doble de caire familiar: «Jo som nét de Joan Fuster, deixeble d'Anckermann» i «per altra banda -afegí-, tenc un germana que s'ha acabat casant amb un renét del pintor». Això, sumat al fet que Ankermann és considerat un dels millors pintors del segle XIX a Mallorca, ha suscitat l'interès dels col·leccionistes illencs per l'obra.

Dama llegint una carta és un quadre de petites dimensions. S'hi pot veure una dona endinsada en la lectura epistolar. Maneu en comenta que «creiem que aquesta senyora era la muller d'Anckermann. El pintor es casà el 1873 i, a partir d'aleshores, aquesta figura apareix en molts dels seus quadres». L'obra destaca pel seu contrast entre la figura femenina, que vesteix una falda espectacular de setí blanc, i la foscor del fons. Una foscor, però, «que si es mira amb antenció té molts de detalls», explicà.

Precisament, el 2008 l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià commemora el centenari de la mort d' Anckermann. Tot i que, de moment, no s'ha previst fer-ne cap retrospectiva, Maneu es mostrà obert a cedir la seva adquisició, una peça que completa l'univers pictòric del pintor i de la qual no es tenia constància quan, ja fa anys, el mateix Joan Oliver en comissarià una exposició al Solleric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris