algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Antich «convida» el sector empresarial a prendre part de la Fundació OnuArt

Un dels objectius és recaptar fons per a sufragar la intervenció de Barceló a la seu de Ginebra

F. MARÍ/ J.N. Palma. El president del Govern, Francesc Antich, acompanyat per l'ambaixador espanyol davant l'ONU a Ginebra, Joan Antoni March, presentaren ahir la Fundació OnuArt a una part del sector econòmic i empresarial de les Balearss. L'objectiu és recaptar fons per sufragar la intervenció que l'artista felanitxer Miquel Barceló realitza a la sala XX del Palau de les Nacions Unides de Ginebra. Durant el decurs d'un dinar, Antich i March explicaren als comensals les característiques de la Fundació i els convidaren a participar d'aquest projecte, del qual ja fan part algunes de les entitats convocades ahir. Aquest és el cas d'Hotetur, empresa Patrona de la Fundació juntament amb Iberdrola i amb Telefónica.

A més del gerent d'HoteTur, Maties Mut, també assistiren a la reunió Fernando Alzamora, president de Sa Nostra; Vicenç Grande, cap de Drac; Antoni Horrach, president de la Federació Hotelera; Isabel Llabrés, responsable de Llabrés-Feliu; Joan Bauzà, de Sol Meliá, i Simón Pedro Barceló, del Grup Barceló. La Fundació OnuArt ja s'havia posat en contacte amb els vuit representants del sector econòmic i empresarial, però la reunió d'ahir fou la primera presa de contacte directe. Les explicacions de March anaren dirigides a la primera activitat de la Fundació, sufragrar les despeses de la intervenció de Barceló a Ginebra.

D'aquesta manera, March, avalat per Antich, explicà als comensals que la Fundació és formada per un seguit d'entitats privades, i els convidà a unir-se per tal de fer part del projecte com a entitat col·laboradora. Per col·laborar a OnuArt, l'empresa o grup d'empreses hi han d'aportar un mínim de 125.000 euros, mentre que per ser Patró de la Fundació la quantitat puja fins als 500.000 euros. En la reunió també es mostrà el documental de presentació de l'obra del felanitxer a les Nacions Unides. Aquesta cinta ha estat sufrugada en part per l'Executiu de Francesc Antich, que el setembre passat signà un acord de col·laboració amb amb el Ministeri d'Afers Exteriors per promoure la intervenció de Barceló a la cúpula. L'Executiu autonòmic ha destinat un total de 150.000 euros per produir-ne un documental i promoure l'Arxipèlag. OnuArt preveu que Barceló acabi aviat la seva obra i que el proper 23 de gener es pugui inagurar la nova sala durant la cerimònia de la Conferència de Davos, a la qual assistiran els reis d'Espanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris