algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Cort refunda l'Escola Municipal d'Art Dramàtic, que iniciarà els cursos el gener

Amplia la franja d'edat dels alumnes i la dota d'un pressupost de 74.900 euros per a dos anys

Vint-i-tres anys després que l'Ajuntament de Palma creàs l'Escola Municipal de Teatre, el nou equip de govern vol capgirar el panorama actual i donar-li una nova embranzida. Això, almenys, és el que pretén la regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística amb la creació de l'Escola Municipal d'Art Dramàtic. A partir del gener de 2008, el nou centre, encara sense una ubicació definida, oferirà als ciutadans tres cursos diferents de teatre. Dos grups d'infantil dirigits a nins d'entre 8 a 10 anys i d'11 a 13 anys; un segon curs de teatre juvenil, de 14 fins a 17 anys; i un tercer cicle dividit en dos grups: de 18 a 25 anys i de 26 per endavant.

Fins ara l'Escola municipal només oferia cursos per a infants fins a 14 anys, però l'objectiu de Cort, segons fonts de la regidoria de Cultura, és «donar un sentit més ampli a la demanda real que hem tingut fins ara». El model que s'ha estipulat per a la refundació d'aquesta Escola d'Art Dramàtic és semblant al que ja s'ha posat en marxa en altres comunitats autònomes, sobretot a Andalusia. «L'objectiu és oferir oci a través de la formació teatral», asseguren aquestes fonts. El primer curs del redissenyat centre s'iniciarà el mes de gener i disposarà d'un pressupost total de 32.100 euros. Tanmateix, el plec de prescripcions tècniques establertes per Cort també fixa el pressupost per al curs 2008-09, que tindrà una partida de 42.800 euros. Així, doncs, el pressupost total per al projecte de revitalització del centre teatral abasta els 74.900 euros, destinats, en gran mesura, a les despeses de professorat i de material.

Els ciutadans interessats a realitzar els cursos hauran d'abonar una matrícula de 50 euros i ja s'hi poden inscriure, encara que de manera no formal, a les dependències del Negociat de Cultura. Els cursos tindran una durada de sis mesos el primer any i vuit el segon, i el nombre màxim d'alumnes per a cada un serà de vint. Així mateix, encara queda per determinar quin serà el professorat i el programa concret que s'hi realitzarà. Per això, Cort ha aprovat un plec amb les clàusules administratives per a la contractació del servei per a la impartició dels cursos. Es preveu que aquesta setmana es facin públiques. A partir de llavors, les empreses o associacions interessades tindran un termini de 20 dies per presentar les seves propostes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris