nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

MA ISCA encara el futur amb el repte d'aconseguir un departament propi

MA ISCA encara el futur amb el repte d'aconseguir un departament propi

99442

18 alumnes tenen l'oportunitat, cada any, de rebre formació a MA ISCA Fotos: N.M.

Avui dimenge, 28 d'octrubre, 35 països de tot el món celebren unànimament el Dia Mundial de l'Animació. Es commemora, així, la primera projecció pública del Theatre Optiqe d'Emile Reynaud al Museu Grevin de París al 1862. A Mallorca, però, quan es parla d'animació només ve un nom a la ment i aquest és el de MA ISCA, altrament conegut com a Master of Art in Image Syntesis and Computer Animation.

Des de fa ja 17 anys, Mallorca i la Universitat de les Illes Balears (UIB) s'han convertit en un punt de referència per a la realització de curtmetratges i l'animació assistida per ordinador. 99 premis i 632 nominacions són la recompensa d'aquell projecte, plantejat al 1988 pel departament de matemàtiques i informàtica de la UIB. «Ens trobàvem en un moment que la publicitat generava molta demanda i no hi havia professionals qualificats», explica Juan Montes de Oca, codirector i fundador del màster.

Dos anys més tard, al 1990, la UIB i tres centres europeus més crearen els primers estudis en animació per ordinador. «Fou una edició amb molta il·lusió, però també amb moltes pors de no estar a l'altura davant les institucions». Pors sense fonaments que han acabant donant la raó al somni de Montes. Més de 300 estudiants, de 18 nacionalitats diferents han passat per les aules de MA ISCA i l'han convertit en un centre de referència per universitats de tot el món.

Però els temps canvien i el màster necessita també una evolució. Per Montes de Oca, els objectius més propers passen per la creació d'una Unitat pròpia d'Animació i Realització Cinematogràfica. «Volem solucionar aquesta mena d'incoherència on hem arribat». «Ara mateix la UIB no té cap estudi afí a nosaltres, ni belles arts ni comunicació audiovisual. A més estam en un departament tècnic que, si bé al 1988 era l'idoni, ara ja no ho és».

Disposar d'unes instal·lacions pròpies i adequades, oferir una formació contínua als alumnes i ampliar el nombre d'estudiants són alguns dels projectes que MA ISCA ha programat per aquesta nova Unitat que podria ser una realitat el proper curs. «La sintonia amb les institucions ara és molt bona i esper poder donar la bona notícia abans de final d'any», comenta el director. Actualment, només 18 alumnes tenen la sort de poder cursar el mÀster MA ISCA. Per Montes «és una llàstima que el nostre gran saber quedi aquí. Per això volem crear la Unitat, perquè tot el que hem gestat al llarg d'aquests desset anys volem que arribi a molta més de gent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris