nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Rafael Sánchez protagonitza avui un seminari sobre l'ensaïmada

L'activitat és una de les novetats del calendari de la IV Diada de l'Ensaïmada de Mallorca

El restaurant d'El Corte Inglés de les Avingudes acollirà avui, a les 19.00 hores, un seminari on els assistents rebran tot tipus d'explicacions sobre originals receptes elaborades amb l'ensaïmada mallorquina com a base. Rafael Sánchez, executive chef de l'Arabella Sheraton Golf Hotel Son Vida, conduirà amb un dels membres del seu equip, Carlos Sánchez, aquesta activitat. La cuina de Sánchez s'identifica amb l'originalitat, l'estètica i la creativitat en textures i en formes. «El més important és mantenir el gust original de cada producte».

La relació del xef amb la tradicional ensaïmada mallorquina resulta, si més no, curiosa. L'ensaïmada és un «referent de la meva infància», però va ser durant l'elecció de sis plats per elaborar el llibre gastronòmic 6x6, que «em va tocar, com a producte estrella, l'ensaïmada». Sánchez va triar aquest dolç, una vegada més, per presentar la seva tapa a la Fira Tapalma de 2006, unes «vieires amb crema d'ensaïmada». Orgullós dels productes típics de les Illes, no dubta a endur-se sobrassades, botifarrons o formatge de Maó, en cadascun dels seus viatges. «Sempre acudesc, als esdeveniments on particip com a xef, amb algun producte típic de les Illes».

El seminari d'avui servirà, a més de demostrar que l'ensaïmada pot acompanyar el peix, el marisc, la carn o unes postres, perquè el visitant pugui captar, veure i assaborir quatre plats amb aquest típic dolç com a ingredient principal.

Dos snacks obriran la demostració, unes «croquetes líquides d'ensaïmada i una galeta de formatge, ensaïmada i sèsam negre». «En els snacks em permet jugar per tal d'impressionar els sentits del comensal. A la carta de l'hotel presentam des de núvols de fonoll fins a llaminadures d'oli d'oliva.» El segon plat serà un «ravioli de gamba mallorquina farcit d'alvocat i ensaïmada cremosa». El curs intensiu es clourà amb una «suculenta crema brôule d'ensaïmada amb fruites del temps». «Si ens queda temps farem demostracions de l'elaboració de la pasta amb ensaïmada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris