algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Espai Ramon Llull ret homenatge a la paraula escrita de Blai Bonet

Una mostra i un llibre recorden la figura de l'escriptor, finat el 1997

Obriu-me dins la mar, vells pescadors, que m'entri de verdor una alenada. Els versos de Blai Bonet tornen a prendre vida en un espai públic de Ciutat . Un sentit homenatge al mestre de Santanyí que morí el 21 de desembre de 1997, ara farà deu anys. L'Espai Ramon Llull inagurà ahir vespre l'exposició Obriu-me dins el mar..., un repàs per les lletres en vers de Blai Bonet que pretén, des d'una vessant més aviat didàctica, retrobar la societat illenca amb la paraula escrita del poeta. Miquel Pasqual ha estat l'encarregat de destriar els versos d'aquesta mostra, que també s'ha plasmat en un llibre sota el mateix títol. S'hi deixa palesa la trajectòria literària d'aquest mestre de les llestres catalanes amb un recorregut des del seu segon poemari, Entre el coral i l'espiga, fins al darrer llibre, Sonets.

Les paraules de Blai s'acompanyen, en aquesta exposició, de les fotografies d'Òscar Pipkin. Per mitjà d'aquestes es mostren dos dels elements que l'escriptor prenia com a base en la seva escriptura: la terra i el mar. Matinades des de Cala Figuera, barques de pescadors, temporals, ennigulats o albades són els elements poètics que es conjugen amb els versos de l'escriptor, ara penjats a les parets del centre cultural.

En total, Miquel Pasqual ha recollit vint-i-tres poemes, principalment de la primera etapa de Bonet, que ahir vespre foren presentats a través d'una lectura musicada a càrrec de Pere Suau. Els mots entrunyellats no són, en cap cas, l'únic llegat que ha deixat el poeta, ja que l'art de la seva ploma conrà múltiples estils literaris. «Cultivar l'esperit amb el record de Blai» és, segons el fotògraf Òscar Pipkin, allò que han intentat fer envers aquesta mostra que, d'altra bandam té un objectiu princial: «Retre homenatge al poeta».

L'exposició i el llibre presentats ahir vespre són un projecte de Pasqual i de Pipkin que ha comptat amb la participació i amb el suport de la Direcció General de Cultura, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Santanyí i Sa Nostra. Molts lectors i amics de l'escriptor volgueren ser presents ahir vespre en l'homenatge al poeta universal Blai Bonet. Entre ells la consellera de Cultura, Bàrbara Galmés; el president del Grup Serra, Pere A. Serra,; els escriptors Antoni Vidal-Ferrando i Tomeu Martí; l'exconseller Francesc Fiol o Andreu Ramis de Sa Nostra, entre molts altres anònims que no obliden el llegat del mestre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris