algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La brisa, els núvols i la pluja podrien impedir avui la sortida del transbordador Discovery

Existeix un 60 per cent de possibilitats que el transbordador «Discovery» no parteixi cap a l'Estació Espacial Internacional (EEI) a causa de les condicions climatològiques adverses. Kathy Winters, encarregada d'estudis meteorològics de la NASA, va indicar en una conferència de premsa que per a l'hora en la qual hi ha previst l'enlairament de la nau, les 11.38 hora local (15.38 GMT), s'espera la formació de brisa marina i, posteriorment, una acumulació de núvols baixos i pluges. Aquestes són les condicions previstes per a la zona de Cap Canyaveral, on hi ha el Centre Espacial Kennedy, a la costa est de Florida, des d'on partirà la nau espacial.

La següent oportunitat per realitzar el llançament tindrà lloc el dimecres, quan les possibilitats que pugui dur-se a terme són d'un 60 per cent. Les possibilitats de llançament van augmentant a mesura que transcorrin els dies. A bord del transbordador espacial viatjarà un objecte curiós: l'espasa làser Jedi que va usar l'actor Mark Hamill en interpretar el personatge de Luke Skywalker a la pel·lícula El retorn del Jedi. Aquest sabre de llum tornarà, tanmateix, en concloure la missió, per ser posteriorment exposat en el Centre Espacial de la NASA, a Houston, on estarà fins a l'1 de gener.

El director de proves de la NASA, Steve Payne, indicà que el compte enrere que es va iniciar aquest cap de setmana continua «sense problemes». «En aquests mateixos moments estam complint amb el programat. Tots els nostres sistemes estan bé i en bon estat», afegí Payne. S'espera que el «Discovery» torni al Centre Espacial Kennedy el 6 de novembre a les 04.47.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris