cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Satish Kumar i Vandana Shiva insten a unir terra, ànima i societat

Els dos activistes antiglobalització es troben aquests dies a l'Illa

Els activistes antiglobalització Satish Kumar i Vandana Shiva es troben aquests dies a l'Illa, on impartiren ahir una conferència a Son Fortesa, propietat de Camper a Alaró. Kumar i Shiva, ambdós d'origen hindú, treballen per tal d'estendre la seva filosofia de vida basada en la interconnexió de la terra, l'ànima i la societat. Així, prediquen una visió integradora, unint ecologia, espiritualitat i humanitat. Amb els seus ensenyaments volen ajudar a reflexionar i dedicar temps i atenció a aquests tres aspectes de la nostra vida quotidiana.

Són conscients que difondre el seu estil de vida en una societat on impera la globalització no és fàcil, però es mostren optimistes i confien en els ciutadans i en la seva lluita diària. Segons Satish Kumar, «el disseny del món modern és propi dels éssers humans i, per tant, els éssers humans també el podem canviar; per tant, crec que és un bon moment per donar peu a les nostres creacions i així crear un món millor i més just». «La situació actual és tan corrupta i falsa que no podrà sostenir-se per si mateixa», afegí Kumar fent referència al paper dels qui tenen el poder.

Per la seva part, Vandana Shiva assegurà que «la lluita de la gent contra els sistemes de producció capitalistes i destructius pot ajudar a frenar la globalització, com passa a l'Índia, on les gran multinacionals es volen imposar però els pagesos que estimen la seva terra es planten allà per tal que no els facin desaparèixer». Aprofitant l'exposició i el mercadet de productes artesanals, Kumar i Shiva criticaren «l'actual societat d'emprar i llençar» i apostaren per una societat de millor qualitat «en què les nostres mans siguin l'eina principal, així aconseguirem ser millors éssers humans. Les coses s'han de poder reutilitzar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris