nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

«Creiem que Elisabeth I és una obra mai trobada de Shakespeare»

Mar Forteza, actriu i guanyadora del premi Art Jove de teatre 07


Mar Forteza Rei forma part de l'equip que, amb l'obra Elisabeth I, va guanyar l'Art Jove de teatre 2007. El muntatge és una idea original del trio format per Mar Forteza, la menorquina Aída de la Cruz i el director i dramaturg Noé Denia.

"Com va sorgir la idea de presentar un projecte a Art Jove?
"N'Aida i jo vàrem coincidir durant la gravació de la sèrie Sweet hotel, que va emetre IB3, on jo feia de touroperadora. Vivíem tot l'equip a l'hotel on rodàvem així que es crearen grans llaços entre nosaltres. N'Aída de la Cruz i jo ens férem molt amigues i decidirem pensar qualque cosa per poder representar juntes. Per casualitat i per amistat es va incorporar Noé i amb les idees de l'un i de l'altre i amb molts viatges d'avió, ja que jo era a Madrid, en Noé aquí i n'Aída a Menorca, va sorgir Elisabeth I.

L'obra és fruit de molta investigació sobre Shakespeare, un autor que ens apassiona a tots tres. És un text escrit per nosaltres encara que es pensa que hi ha una Elisabeth I de l'autor anglès però no s'ha trobat mai.

"Només representàreu quatre escenes de l'obra però, existeix una Elisabeth I amb principi i final?
"És clar, l'obra la vam escriure de principi a fi però en el concurs teníem el temps limitat i haguérem d'escollir quatre escenes.

"Llarga vida a la reina! Quin futur li depareu a l'obra?
"Esperem que tingui una llarga vida. És una obra que tracta de dues al·lotes del s.XVII que volen ser actrius i la feina que ens ha comportat tant de dramatúrgia com de direcció no mereix que l'obra quedi aquí. De fet, ens agradaria poder representar-la en algun teatre però, es clar, necessitam ajuda.

"Heu participat en sèries autonòmiques com Sweet hotel però ha estat amb la segona edició de Laberint de passions on heu fet el salt cap a les cases d'un elevat nombre d'espectadors. Com vàreu topar amb el personatge que interpretau?
"Em vaig presentar al càsting de la primera temporada de Laberint de passions però no vaig tenir sort. Ho vaig provar per segona vegada i resulta que vaig topar amb na Malena Piloni, un personatge que m'anava com anell al dit. La Malena és una nena rica, filla d'un mafiós italià. És una noia sensible i innocent casada amb en Miquel Moliné (Nando González). El meu personatge experimenta una gran evolució.

"Com ha evolucionat la producció autonòmica balear des de Sweet hotel fins a Laberint de passions?
"La producció televisiva autonòmica encara és molt jove però des de Sweet hotel fins ara hi ha tot un món i la qualitat va a més.

"Heu fet publicitat, teatre, cinema i televisió. Amb què vos quedau?
" He fet una mica de tot. El que realment m'agradaria és poder combinar una mica el teatre amb el cinema o la televisió, sempre amb projectes interessants. He comprovat que en el món de la interpretació no existeix l'estabilitat així que em decanto cap a la varietat.

"Tots els inicis són difícils o heu tengut la sort de cara?
"Vaig començar amb 14 anys a l'Escola Municipal de Teatre de Palma, vaig estudiar dret i cinematografia i interpretació a Barcelona. També he viscut una temporada a Madrid i he estudiat a París amb una beca de l'Institut de Joventut.

Consider que he tingut sort de poder fer tot el que he fet però som una persona molt perseverant i he treballat de valent per aconseguir tot allò que m'he proposat.

"Teniu altres talents ocults confessables?
"És fonamental que digui que cant en un grup de música, The Rocking Shadows, on compartesc escenari amb el meu pare. Actuam per passar-nos-ho bé i ho feim com a hobby. Rememoram temes dels any 60 i qui ens escolta queda encantat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris