algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La Beateta passeja pels carrers de Palma en una gran Colcada triomfal

V.G. Palma.
Cinquanta grups de ball, xeremiers, dimonis i bandes de música d'arreu de l'Illa presidiren ahir el carro triomfal de la Beatetra, representada per Antònia Amengual, durant el seu recorregut pel centre de Palma. Un any més sonà la popular cançó de Sor Tomasseta, on sou, en record a la santa, mentre els més petits repartien caramels i rialles entre els assistents a aquesta tradició centenària.

Durant més de dues hores, 800 nins i grans vestits de pagesos i dimonis desfilaren per Ciutat. Només les aturades obligatòries per fer qualque ball aturaren una comitiva molt nombrosa de participants. Rere ells, s'obria pas la carrossa triomfal, estirada per cavalls. A damunt, més d'una vintena d'infants vestits d'àngels acompanyaven una Beateta que no va deixar de somriure en tot moment. La banda de música de Palma cloïa la colcada.

La celebració finalitzà amb una concert de música tradicional emmarcada dins el cicle La música al carrer, a càrrec de s'Estol des Gerricó a l'església de Santa Magdalena. El recorregut s'inicià passades les set del capvespre al passeig Mallorca per posar punt i final en el mateix convent de Santa Magdalena. Com és habitual, cada infant s'entornà a ca seva amb un opuscle de la santa natural de Valldemossa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris